Een splinternieuw jaar vol mogelijkheden.

Allereerst willen we onze clienten en onze medewerkers samen met hun dierbaren een mooi gezond en liefdevol 2018 toewensen. Als stichting kijken we terug op een jaar van hard werken met een geweldig team en resultaten waar we oprecht trots op mogen zijn.

Vandaag is Tineke aan het woord. Veel leesplezier van deze inkijk bij een van de clienten en vrienden van de stichting.

Tineke(76). Via een omweg werd ze een cliënte van onze thuiszorg.

“ Ik heb ongeveer 9 jaar mijn buurman verzorgd. Nadat zijn vrouw overleed was het eigenlijk vanzelfsprekend dat ik een deel van de hoognodige zorg daar op me nam. Hem wassen, zijn kleding wassen, helpen met eten en met de hond uit.
Mijn opleidingskeuze als jong meisje, de psychiatrie, liet al blijken waar mijn feeling lag qua intense betrokkenheid bij een ander.

Ik zou het zo nog eens doen. Ik verzorg graag mensen en probeer ze in hun waarde te laten. Aftakelen is al erg genoeg, het is van belang om iemand dan comfortabel en met respect te verzorgen.

Al die jaren was er natuurlijk ook thuiszorg voor mijn buurman maar in eerste instantie kwam en ging dit personeel. Bij Hart voor zorg en welzijn was er pas sprake van structuur en een hele vriendelijke sfeer. Dit was voor alle partijen fijn, we hadden elkaar hard nodig om er wat van te maken.

Nu ik zelf hulp nodig heb is het ook makkelijker te accepteren omdat ik de verzorging van de stichting al had leren kennen. Vanaf mijn 20e weet ik dat ik reuma heb en vanaf mijn 59e werd het steeds meer een beperking. Inmiddels staaroperaties verder, een kaakoperatie, steunkousen nodig, copd, artrose, fybromyalgie en gebruik van medicijnen. Hulp is noodzakelijk voor me maar het personeel is ook een welkome aanvulling in mijn leven.

Ik werd al jong weduwe (twee keer nu) maar al met al wel twee zeer lange relaties gehad in mijn leven (15 en 25 jaar samen).

Het is goed zoals het is nu, ik heb mijn leven ingericht op een manier die bij me past. Dagelijks ben ik thuis in beweging met oefeningen en inmiddels ga ik alweer 34 jaar op de fiets naar de gym aan de andere kant van de stad. Fysiotherapie heb ik inmiddels alweer 50 jaar.

Ik wandel graag en regelmatig, vaak alleen naar iemand toe of met een vriendin die heeft honden, gezellig!
Bewegen is de formule om goed oud te worden. Mijn voeding is ook in balans, weinig suiker vlees en koolhydraten. Deze middelen zorgen voor meer ontstekingen en dus meer last van de reuma. Heilig ben ik ook weer niet want ik rook wel een paar sigaretjes per dag haha.

Handwerken is ook een passie, weliswaar minder vaak en minder makkelijk nu. Ik gebruik een strakke band in mijn nek om in positie te blijven en de pijn te hanteren en te verminderen.

Ik ben jong getrouwd en pianospelen heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Conservatorium en lesgeven was vrij modern toen voor een huisvrouw met drie kinderen. Ook dieren hadden we altijd, honden, katten, een egel en een koutje. Een dier geeft me plezier. Het was een fijn leven, waarin we hard werkten.

Mijn boodschap voor de mensen die me kennen of er behoefte aan hebben:
Blijf positief tegenover het leven staan, blijf in beweging- ook al zijn het kleine stapjes. Toon interesse in anderen en klets over niemand! Roddelen is uit den boze. Horen, zien en zwijgen. Elkaar wat gunnen. Ik ben dankbaar voor alles wat er goed is in het leven. Er is zoveel moois in de mens, in de kunst en in de klassieke muziek…

Ter info:
Er is een vertrouwenspersoon voor de ondersteuning van ons personeel, dit is mevr. J. Cremers.
De activiteitenbegeleiding op kantoor wordt met groot succes voortgezet, met name het schilderen roept veel positieve reacties op. Inmiddels is de activiteitenbegeleiding op de woensdagen.
Afhankelijk van het weer gaan we naar buiten of hebben we een binnen-activiteit. Wekelijks zal er een ander aanbod zijn tussen 11.00 en 15.00 uur. In de toekomst zal dit uitgebreid worden naar twee maal per week. De activiteiten zijn met name bedoeld voor dementerenden die met hun begeleiding komen op basis van individuele begeleidingsuren toegekend vanuit de WMO. In overleg (en indien genoeg plaats) zijn ook geïnteresseerden met een andere indicatie van harte welkom!
Aanmelden kan via tel:043-20 70 590 of e-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Samen met ons team heten we nieuwe klanten en geïnteresseerde ZZP’ers altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Er is altijd koffie, fris en wat lekkers!

Wij onderscheiden ons door:
• Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband.
• Samenwerking met het Transferium van het MUMC+
• Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.
• Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.
• Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan het personeel.
• Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.
• Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

Vacatures: Verzorgende IG Niveau 3 en/of SPW 3 of SPW 4

Je taken bestaan uit het verzorgen en begeleiden van mensen uit onze doelgroep. De persoonlijk verzorging is lichte, niet complexe zorg. De begeleidende en psychische aspecten zijn veelal complex.
Daarnaast zal je verantwoordelijk zijn voor het maken van zorg- en begeleidingsplannen en het ondersteunen van niveau 2 medewerkers bij het uitvoeren hiervan.

Functie-eisen: Je hebt een diploma verzorgende niveau 3 IG of SPW 4 en je kan een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) overleggen. Je hebt enige jaren relevante werkervaring. Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.
Je bent deskundig, werkt met passie en je toont respect en aandacht voor de cliënt. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan snel contact met ons voor een open kennismakingsgesprek!

Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg
Tel:043-20 70 590 E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Voorzitter Raad van Bestuur: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Interviews en nieuwsbrieven & Coaching: J (Juliette) Cremers + 31 623 207 019

foto van Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg.

Nieuwsbrief 2019-01

Januari 2019 De beste wensen, gelukkig nieuwjaar! Was u erbij? We hebben met veel plezier weer het...

nieuwsbrief nr. 09-2018

Nieuwsbrief oktober 2018 De WMO Hallo mensen, Is het iemand opgevallen dat we onze aanpak hebben...

nieuwsbrief nr. 08-2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Hallo mensen, Iedere maand willen we ter kennismaking jullie een kijkje...

nieuwsbrief nr. 07-2018

Nieuwsbrief juli 2018 Goedemorgen! Deze maand wijken we af van het format van onze nieuwsbrief....

nieuwsbrief nr. 06-2018

Nieuwsbrief juni 2018 Welkom lieve mensen, Deze maand is de publicatie van de nieuwsbrief, in...

nieuwsbrief nr. 05-2018

Nieuwsbrief mei 2018 Blij in mei! Welkom, Voor de maand mei stellen we voor, aan degenen die haar...

nieuwsbrief nr. 04-2018

Nieuwsbrief april 2018 Welkom en alvast een heel prettig paasweekeinde! Hallo! Ik ben Nicole...

nieuwsbrief nr. 03-2018

Nieuwsbrief maart 2018 Welkom! De carnaval is weer voorbij, voor de één een feestje en voor de...

nieuwsbrief nr. 02-2018

Welkom! De dagen worden weer langer en de wind heeft goed gewaaid. Ook in onze hoofden. Een frisse...

nieuwsbrief nr. 01-2018

Een splinternieuw jaar vol mogelijkheden. Allereerst willen we onze clienten en onze medewerkers...