Welkom!

De dagen worden weer langer en de wind heeft goed gewaaid. Ook in onze hoofden. Een frisse start, een heel nieuw jaar te gaan. Met plannen, met wensen, met hoop en met elkaar.

Om iets te bereiken in het leven heb je elkaar nodig. Ervaringen, je wensen en je problemen delen is vaak waardevol. Zo leren wij ook graag van elkaar; van de collega’s en van de cliënten. Iedere dag!

Een van onze wensen is om ook klaar te staan voor de jeugd. Er is grote behoefte aan extra ondersteuning voor jongeren in onze maatschappij. Doordat er problemen zijn in gezinnen of doordat er met aangeboren problematiek te doen is hebben we als stichting het doel om daar ons steentje aan te gaan bijdragen.

Met de Gemeente en met professionals wordt nu al gekeken hoe we dit stap voor stap goed in een bedrijfsplan gaan neerzetten.

Vol trots stellen we onze nieuwe collega voor. Silas Cleutjens (35) is vanaf 1 januari in loondienst gekomen, hij heeft ondanks zijn jeugdige uiterlijk veel ervaringsjaren zowel qua scholing, op de werkvloer en in het leven.

Met een gerust hart en oprecht blij brengen we hem in contact met jullie. Dit jaar nog bij onze volwassenen en ouderen cliënten en in de toekomst ook bij de jeugd.

Alvast veel leesplezier bij het interview dat we met hem hadden!

“Door alle ervaring die ik als mens heb en doordat ik 100% voor mijn doelen ga ben ik trots op waar ik nu sta in. Werken in de zorg is erg dankbaar en afwisselend werk. De tijd en de ruimte die een mens met een zorgbehoefte heeft vind ik belangrijk en dit komt overeen met de idealen bij stichting Hart voor Zorg en Welzijn.

Toen ik jong was heb ik in een kledingzaak gestaan maar via een stage in de zorg merkte ik dat diepgang en waardering in deze branche mij meer energie geeft. Hier sta ik graag voor op!

Thuis was ik vroeger in eerste instantie de minst hard lerende maar mijn ouders gaven me toch mijn vrijheid die ik toen nodig had. Mijn broer en zus, die als studiebollen wel snel vooruit kwamen, zorgden ervoor dat er ook een drive in mij ontstond en dat ik ook van alles wilde bereiken. Een drang van binnenuit en niet te stoppen. Vergeleken met leeftijdsgenoten werkte ik dan ook relatief vaak als anderen gingen zwemmen of stappen.

Ik pluk nu de vruchten al en er is nog zoveel te doen! De komende jaren ga ik voor meer balans. Een afwisselende baan, mijn verse huwelijk en ons dochtertje dat op komst is. Mijn man en ik hebben naast werken ook reizen, vrienden, familie en de hond waar we erg gelukkig door en mee zijn.

Als je wensen hebt zal je je keuzes en gedrag moeten sturen naar een doel.

In eerste instantie heb ik mijn diploma verzorgende IG behaald, daarna de opleiding tot verpleegkundige. Vanaf 2004 tot en met nu investeer ik veel in studie en werkervaring. Zo heb ik door de jaren heen bij een aantal grote GGZ instellingen mogen werken en als zelfstandige diverse projecten ondersteund.

Op dit moment volg ik een opleiding om te kunnen indiceren. De BIG registratie heb ik recent na 5 jaar weer verlengd.

Zowel met jongeren werken vind ik fijn als met de oudere doelgroep. Bij de eerste kan ik mijn persoonlijkheid goed benutten en bij de tweede doelgroep met name wat ik allemaal heb geleerd tijdens mijn opleidingen.

Als baby was ik al meteen een weeskind.
Beiden ouders waren overleden en ik werd geadopteerd. Vanuit Afrika kwam ik met mijn nieuwe ouders op het fijne Caberg terecht hier in Maastricht.

Mensen voelen zich door mijn zeer Limburgse dialect snel op hun gemak ondanks dat mijn niet Nederlandse tint. Jongeren hebben respect voor me omdat ik ze altijd gelijkwaardig en oprecht behandel.

Mijn leven is een natuurlijk proces van ervaringen en kiezen hoe je daarmee om kunt gaan.

Met jeugd werken is vaak zwaar. De schrijnende realiteit halt er bij iedere hulpverlener soms echt even in.

Het gesprek aangaan, kalm zijn en blijven praten is mijn kracht. Natuurlijk zijn sommige jongeren wel eens agressief, goed omgaan met emoties kunnen ze dan nog niet. Ik vertel ze over mijn leven en wat ik moest overwinnen om vooruit te kunnen. Het is een mooi beroep, we bouwen een band op, maar het vergt wel tijd en geduld van beroepskrachten.

Vroeger had ik ook onzekerheden in mijn karakter, het sporten helpt mij hierin. Kickboksen geeft me rust, kracht, uithoudingsvermogen en zelfverzekerdheid. Daarnaast is het een goede vorm van ontspannen en afschakelen.
Wat me ook veel kracht geeft is de omgang met mensen die positief in het leven staan!

De jongeren waar ik mee werk zijn ze via de rechter of vrijwillig door diverse problematiek in behandeling.

De Gemeenten willen minder snel overgaan tot opnames dus goede serieuze individuele begeleiding is dan noodzaak. Deze doelgroep heeft vaak pas baat nadat er een heel traject is geweest van vertrouwen opbouwen voordat je echt doelen kunt bereiken op lange termijn.
Het geeft zoveel waardering als ik jonge mensen die ik gecoacht heb tegen kom in de stad en ik hoor dat ze het goed doen qua werk en relaties!

Maar dat geldt natuurlijk ook voor de oudere mensen waar ik kom om zorg te verlenen. Het is erg interessant om alles wat ik tijdens mijn opleidingen leer toe te passen en zo een ander goed te verzorgen. Het is mijn doel om te zijner tijd weer verder te studeren op hbo niveau.

Tot ziens, groetjes Silas!

Ter info:
De activiteitenbegeleiding op kantoor wordt met groot succes voortgezet, met name het schilderen roept veel positieve reacties op. Inmiddels is de activiteitenbegeleiding op de woensdagen.
Afhankelijk van het weer gaan we naar buiten of hebben we een binnen-activiteit. Wekelijks zal er een ander aanbod zijn tussen 11.00 en 15.00 uur. In de toekomst zal dit uitgebreid worden naar twee maal per week. De activiteiten zijn met name bedoeld voor dementerenden die met hun begeleiding komen op basis van individuele begeleidingsuren toegekend vanuit de WMO. In overleg (en indien genoeg plaats) zijn ook geïnteresseerden met een andere indicatie van harte welkom!
Aanmelden kan via tel:043-20 70 590 of e-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Er is een vertrouwenspersoon voor de ondersteuning van ons personeel, dit is mevr. J. Cremers.

Samen met ons team heten we nieuwe klanten en geïnteresseerde ZZP’ers altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Er is altijd koffie, fris en wat lekkers!

Wij onderscheiden ons door:
• Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband.
• Samenwerking met het Transferium van het MUMC+
• Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.
• Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.
• Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan het personeel.
• Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.
• Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

Vacatures:
Verzorgende IG Niveau 3 en/of SPW 3 of SPW 4

Je taken bestaan uit het verzorgen en begeleiden van mensen uit onze doelgroep. De persoonlijk verzorging is lichte, niet complexe zorg. De begeleidende en psychische aspecten zijn veelal complex. Daarnaast zal je verantwoordelijk zijn voor het maken van zorg- en begeleidingsplannen en het ondersteunen van niveau 2 medewerkers bij het uitvoeren hiervan.
Functie-eisen: Je hebt een diploma verzorgende niveau 3 IG of SPW 4 en je kan een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) overleggen. Je hebt enige jaren relevante werkervaring. Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.
Je bent deskundig, werkt met passie en je toont respect en aandacht voor de cliënt.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan snel contact met ons voor een open kennismakingsgesprek!
Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg
Tel:043-20 70 590 E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Voorzitter Raad van Bestuur: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Interviews en nieuwsbrieven & Coaching: J (Juliette) Cremers + 31 623 207 019

Nieuwsbrief 2019-01

Januari 2019 De beste wensen, gelukkig nieuwjaar! Was u erbij? We hebben met veel plezier weer het...

nieuwsbrief nr. 09-2018

Nieuwsbrief oktober 2018 De WMO Hallo mensen, Is het iemand opgevallen dat we onze aanpak hebben...

nieuwsbrief nr. 08-2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Hallo mensen, Iedere maand willen we ter kennismaking jullie een kijkje...

nieuwsbrief nr. 07-2018

Nieuwsbrief juli 2018 Goedemorgen! Deze maand wijken we af van het format van onze nieuwsbrief....

nieuwsbrief nr. 06-2018

Nieuwsbrief juni 2018 Welkom lieve mensen, Deze maand is de publicatie van de nieuwsbrief, in...

nieuwsbrief nr. 05-2018

Nieuwsbrief mei 2018 Blij in mei! Welkom, Voor de maand mei stellen we voor, aan degenen die haar...

nieuwsbrief nr. 04-2018

Nieuwsbrief april 2018 Welkom en alvast een heel prettig paasweekeinde! Hallo! Ik ben Nicole...

nieuwsbrief nr. 03-2018

Nieuwsbrief maart 2018 Welkom! De carnaval is weer voorbij, voor de één een feestje en voor de...

nieuwsbrief nr. 02-2018

Welkom! De dagen worden weer langer en de wind heeft goed gewaaid. Ook in onze hoofden. Een frisse...

nieuwsbrief nr. 01-2018

Een splinternieuw jaar vol mogelijkheden. Allereerst willen we onze clienten en onze medewerkers...