Nieuwsbrief maart 2018

Welkom!

De carnaval is weer voorbij, voor de één een feestje en voor de ander een paar extra zondagen. Tenzij je natuurlijk ergens werkt waar alles doorloopt…..

Wat is dat eigenlijk, carnaval? Dit zegt Wikipedia erover: Vastelaovend in Mestreech is een bijzondere vorm van carnavalsviering. Het Maastrichtse carnaval is een combinatie van Rijnlands carnaval en Bourgondisch carnaval, met een aantal unieke elementen, zoals de Bónte Störm-optocht en het straatcarnaval met tientallen zate hermeniekes.

Het is van oorsprong een gekerstend heidens volksfeest. Historisch valt het feest rond de eerste zondagen van de vastentijd maar wordt tegenwoordig traditioneel beperkt tot slechts één (verlengd) weekend rond deze periode. Carnaval is het feest van zotheid, spot en uitbundigheid waardoor het in schril contrast staat met de vasten.

Als ik zo om me heen luister heeft dit soms een griepje opgeleverd maar ook veel ontspanning en plezier met elkaar.

Marlies Groenveld, één van onze clienten, is vandaag aan het woord!
Een vrolijke blonde dame vol energie doet voor me open, het is een sprankelende energie die me hartelijk verwelkomt! “ Wil je wat drinken? Ja vind je mijn huisje leuk? Ik heb allerlei wensen om mijn keuken op te knappen!” Marlies is nu 56 en bruist van de levenslust.

“ Het scooterongeluk dat ik inmiddels twee en een half jaar terug had heeft veel invloed gehad op mijn leven. De helse pijn aan mijn scheenbeen en knie die ik sindsdien ervaar is moeilijk te verwerken en ik kan veel minder! Het blijft een heel proces net als alle revalidatie die al achter de rug is. Ook hier in huis poetsen, wat ik graag deed, ik heb er nu hulp bij nodig. Gelukkig is dat fijn geregeld, want dat is heel belangrijk voor me dat alles netjes op orde is. Ik kan ook nog veel zelf, maar dat is dan meer het telefonische regelen van zaken voor mezelf en mijn zieke broer en mijn moeder die ook hulpbehoevend is.

Mijn broer heeft een aantal maanden hulp gehad bij mij en van mij, het had zoveel impact op mijn leven dat ik er zelfs flink van afgevallen ben. Inmiddels kan de hulp aan hem gelukkig worden opgevangen door de thuiszorg, maar ik zou het zo weer doen. Familie is belangrijk. We zijn heel erg blij met de hulp die we ontvangen van de stichting!

Inmiddels zijn we nu zeven maanden daar in de zorg, ik kwam er terecht vanuit het MUMC+. Ook toen we feedback gaven aan Hart voor Zorg en Welzijn over wat beter kon werd dit intern serieus opgepakt. Het voelt goed dat we echt gehoord worden bij deze thuiszorg organisatie.

Het werkt ook vertrouwd met een relatief kleine groep zorgverleners over de vloer. Het blijft toch een stukje inbreuk op je privé leven!
Mijn broer had op een gegeven moment zelfs hulp van een dame die ik al heel lang kende vanuit de privé sfeer, even vreemd. De betreffende verpleegkundige is zo goed en zo betrokken dat ik na enige aarzeling en weigering me nu heel graag door haar laat douchen. Ook voor steunkousen is de hulp noodzakelijk. Het lopen gaat, tenminste kleine stukjes met een stok, daarna al snel aangewezen op de rollator of vervoer op maat.

Mijn passies zijn onder andere mijn kinderen en kleinkinderen, we hebben met z’n allen kunnen genieten van de carnaval. Zelf ben ik ook heel enthousiast over de bende van Ketotsj, met 250 man de carnaval door. Het is een fijne groep om bij te horen met hartelijke mensen. Mijn werk bij de MTB is me ook heel dierbaar.
Het is een sociaal bedrijf en ik werk er al 27 jaar, full time, in een fijn team op de elektro afdeling. Vroeger had de MTB een stempel en vertelde ik wel eens dat ik koffie schonk op het stadhuis haha, nu niet meer hoor. Ben trots op mijn baan daar.

Inmiddels kan ik opbouwen op mijn werk en komt er een aangepaste stoel voor me. Ik heb zin in de toekomst.

De spanningen en emoties in het leven kan ik goed delen met een paar vriendinnen en momenteel ga ik wekelijks naar een groep gelijkgestemde mensen om daar ontspanning en geestelijke ontwikkeling te vinden. Elkaar als gelijke behandelen en met respect met elkaar omgaan is belangrijk voor me. Ik ben en harde werker maar ook erg gevoelig.

Ik zie dat ik foute keuzes heb gemaakt in mijn leven en dit is niet altijd gemakkelijk voor mijn familie geweest, ik werk er bewust aan nu. Het is een proces van vallen en opstaan en verdriet voor alle partijen. Ik wens intens dat hier een blijvende balans in ontstaat voor iedereen, met vernieuwd vertrouwen, stap voor stap.
Een andere liefde in mijn leven is Turkije, ik had er al een aantal heerlijke vakanties en wens er nog vele! Dank jullie wel lieve mensen die voor Hart voor Zorg en welzijn werken!
Groetjes en tot ziens, Marlies.
Ter info:

De activiteitenbegeleiding op kantoor wordt met groot succes voortgezet, met name het schilderen en het zwemmen roept veel positieve reacties op.
Inmiddels is de activiteitenbegeleiding op de maandagen, de woensdagen en de vrijdagen. Afhankelijk van het weer gaan we naar buiten of hebben we een binnen-activiteit. Wekelijks zal er een ander aanbod zijn tussen 11.00 en 15.00 uur. De activiteiten zijn met name bedoeld voor dementerenden die met hun begeleiding komen op basis van individuele begeleidingsuren toegekend vanuit de WMO en vanuit groepsbegeleiding. In overleg (en indien genoeg plaats) zijn ook geïnteresseerden met een andere indicatie van harte welkom!
Aanmelden kan via tel:043-20 70 590 of e-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Er is een vertrouwenspersoon voor de ondersteuning van ons personeel, dit is mevr. J. Cremers.

Samen met ons team heten we nieuwe klanten en geïnteresseerde ZZP’ers altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Er is altijd koffie en wat lekkers!

Wij onderscheiden ons door:
• Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband.
• Samenwerking met het Transferium van het MUMC+
• Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.
• Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.
• Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan het personeel.
• Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.
• Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

Vacatures:
Verzorgende IG Niveau 3 en/of SPW 3 of SPW 4

Je taken bestaan uit het verzorgen en begeleiden van mensen uit onze doelgroep. De persoonlijk verzorging is lichte, niet complexe zorg. De begeleidende en psychische aspecten zijn veelal complex. Daarnaast zal je verantwoordelijk zijn voor het maken van zorg- en begeleidingsplannen en het ondersteunen van niveau 2 medewerkers bij het uitvoeren hiervan. Functie-eisen: Je hebt een diploma verzorgende niveau 3 IG of SPW 4 en je kan een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) overleggen. Je hebt enige jaren relevante werkervaring. Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto. Je bent deskundig, werkt met passie en je toont respect en aandacht voor de cliënt.
Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan snel contact met ons voor een open kennismakingsgesprek!

Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg
Tel:043-20 70 590 E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Voorzitter Raad van Bestuur: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid.berkvens@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Interviews en nieuwsbrieven & Coaching: J (Juliette) Cremers + 31 623 207 019

Nieuwsbrief 2019-01

Januari 2019 De beste wensen, gelukkig nieuwjaar! Was u erbij? We hebben met veel plezier weer het...

nieuwsbrief nr. 09-2018

Nieuwsbrief oktober 2018 De WMO Hallo mensen, Is het iemand opgevallen dat we onze aanpak hebben...

nieuwsbrief nr. 08-2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Hallo mensen, Iedere maand willen we ter kennismaking jullie een kijkje...

nieuwsbrief nr. 07-2018

Nieuwsbrief juli 2018 Goedemorgen! Deze maand wijken we af van het format van onze nieuwsbrief....

nieuwsbrief nr. 06-2018

Nieuwsbrief juni 2018 Welkom lieve mensen, Deze maand is de publicatie van de nieuwsbrief, in...

nieuwsbrief nr. 05-2018

Nieuwsbrief mei 2018 Blij in mei! Welkom, Voor de maand mei stellen we voor, aan degenen die haar...

nieuwsbrief nr. 04-2018

Nieuwsbrief april 2018 Welkom en alvast een heel prettig paasweekeinde! Hallo! Ik ben Nicole...

nieuwsbrief nr. 03-2018

Nieuwsbrief maart 2018 Welkom! De carnaval is weer voorbij, voor de één een feestje en voor de...

nieuwsbrief nr. 02-2018

Welkom! De dagen worden weer langer en de wind heeft goed gewaaid. Ook in onze hoofden. Een frisse...

nieuwsbrief nr. 01-2018

Een splinternieuw jaar vol mogelijkheden. Allereerst willen we onze clienten en onze medewerkers...