Nieuwsbrief april 2018

Welkom en alvast een heel prettig paasweekeinde!

Hallo! Ik ben Nicole Werlotte, 39 jaar en manager bij stichting Hart voor Zorg en Welzijn.

Vanaf begin dit jaar ben ik dubbelop aan een nieuwe fase begonnen. Een huis gekocht en op verzoek van Astrid trots aan deze veelzijdige functie bij Hart voor Zorg en Welzijn begonnen.

Toen ik jong was ben ik, na een opleiding sociaal pedagogisch werker, langzaam in dit vak gerold. Deze baan past als gegoten en is tevens mijn passie. Inmiddels heb ik diverse ervaring opgedaan binnen het management in de zorg (een bewuste keuze met mijn leergierige aard). Ik kan met zekerheid zeggen: I love my job!

De laatste 15 jaar heb ik het reilen en zeilen gezien en mee mogen opbouwen bij grote en kleine zorginstellingen. Het grote voordeel van management binnen een klein bedrijf is dat alles transparant is. Je hebt kennis van alle processen binnen een organisatie.
Bij de grotere instellingen werk je samen met allerlei afdelingen die niet precies weten wat de ander doet. De lijnen om aan informatie te komen zijn dus langer. En omdat ik veel know how heb, bevlogen en betrokken ben vind ik snel werken, met korte lijnen, erg prettig.

Hierdoor ken ik ook veel van de clienten en dit is waardevol voor me, de balans tussen zakelijkheid en menselijkheid. Ik hou van mensen en zie graag hoe ze zijn en hoe ze leven. Zo kunnen we samen met het team ook de beste zorgmatch maken.
We leveren zorg aan alle lagen van de maatschappij en dit vind ik persoonlijk erg leuk! Het aanpassen van een chique smetteloze villa naar een flatje waar mensen met bijvoorbeeld verzamelwoede leven hoort erbij.
Iedereen komt door omstandigheden in een bepaald leven terecht en dit respecteer ik. Mensen zijn interessante wezens met dezelfde basisbehoeftes.

Liefde, zorg en respect is het onderdeel waar wij invloed op hebben.

Ik ben onder andere gediplomeerd zorgmanager en medisch secretaresse. Extramurale zorg (dat wil zeggen dat de mensen thuis verzorgd worden in plaats van in een verzorgingstehuis, dit heet namelijk intramuraal) vind ik het meest uitdagend, er is wat meer afwisseling omdat je een periode bij mensen thuis komt.

Een aantal taken waar ik me mee bezig houd op kantoor zijn: leidinggeven, aansturen en coachen van medewerkers; coördinatie van het verzuimbeleid en de cliëntbesprekingen; het voeren van structureel medewerkers werkoverleg en het organiseren vergaderingen; uren controles; begeleiding bij audits; functionering- beoordeling- en ontwikkelgesprekken; systeembeheer, planning en roosters; aansturing en controles; sollicitatieprocedures coördineren.

Daarbij kom ik altijd op voor zowel de cliënt als het personeel en zoek ik hier een balans in.

Als persoon ben ik zakelijk, resultaatgericht en een doorzetter maar ook zeer zeker sfeergevoelig en erg mensgericht. Privé geniet ik erg van mijn vrienden en daarmee doe ik leuke dingen zoals wandelen, stappen, koken, sporten, etentjes, sauna etc. Op vakantie naar het buitenland vind ik ook geweldig, je ontmoet weer totaal nieuwe mensen, zo interessant!

Ik vind het superleuk om me te mogen voorstellen aan jullie, een deel kent me natuurlijk al door eerder persoonlijk of telefonisch contact. Namens de stichting en mijzelf heet ik iedereen welkom voor kennismaking met ons mooie team!

Hartelijke groet, Nicole

Ter info:
• Er is nog 1 plek vrij binnen ons team voor een wijkverpleegkundige, we horen graag van je als onze stichting jou aanspreekt!
• Ondanks dat er veel gekwalificeerd personeel bij ons wil werken hebben we buiten de bovengenoemde functie een personeelsstop. Het is van belang dat we stapsgewijs groeien en de kwaliteit blijven bewaken.
• We werken momenteel qua doorverwijzingen samen met het MUMC+, met huisartsenposten en Envida.
• De activiteitenbegeleiding op kantoor wordt met groot succes voortgezet, met name het schilderen en het zwemmen roept veel positieve reacties op. Inmiddels is de activiteitenbegeleiding op de maandagen, de woensdagen en de vrijdagen.
Afhankelijk van het weer gaan we naar buiten of hebben we een binnen-activiteit. Wekelijks zal er een ander aanbod zijn tussen 11.00 en 15.00 uur. De activiteiten zijn met name bedoeld voor dementerenden die met hun begeleiding komen op basis van individuele begeleidingsuren toegekend vanuit de WMO en vanuit groepsbegeleiding. In overleg (en indien genoeg plaats) zijn ook geïnteresseerden met een andere indicatie van harte welkom!
Aanmelden kan via tel:043-20 70 590 of e-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl

• Samen met ons team heten we nieuwe klanten en geïnteresseerde ZZP’ers altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Er is altijd koffie, fris en wat lekkers!

Wij onderscheiden ons door:
• Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband.
• Samenwerking met het Transferpunt patiëntenzorg van het MUMC+
• Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.
• Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.
• Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan het personeel.
• Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.
• Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg
Tel:043-20 70 590 E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Voorzitter Raad van Bestuur: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid.berkvens@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Interviews en nieuwsbrieven & Coaching: J (Juliette) Cremers + 31 623 207 019

foto van Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg.
foto van Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg.foto van Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg.foto van Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg.

 

Nieuwsbrief 2019-01

Januari 2019 De beste wensen, gelukkig nieuwjaar! Was u erbij? We hebben met veel plezier weer het...

nieuwsbrief nr. 09-2018

Nieuwsbrief oktober 2018 De WMO Hallo mensen, Is het iemand opgevallen dat we onze aanpak hebben...

nieuwsbrief nr. 08-2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Hallo mensen, Iedere maand willen we ter kennismaking jullie een kijkje...

nieuwsbrief nr. 07-2018

Nieuwsbrief juli 2018 Goedemorgen! Deze maand wijken we af van het format van onze nieuwsbrief....

nieuwsbrief nr. 06-2018

Nieuwsbrief juni 2018 Welkom lieve mensen, Deze maand is de publicatie van de nieuwsbrief, in...

nieuwsbrief nr. 05-2018

Nieuwsbrief mei 2018 Blij in mei! Welkom, Voor de maand mei stellen we voor, aan degenen die haar...

nieuwsbrief nr. 04-2018

Nieuwsbrief april 2018 Welkom en alvast een heel prettig paasweekeinde! Hallo! Ik ben Nicole...

nieuwsbrief nr. 03-2018

Nieuwsbrief maart 2018 Welkom! De carnaval is weer voorbij, voor de één een feestje en voor de...

nieuwsbrief nr. 02-2018

Welkom! De dagen worden weer langer en de wind heeft goed gewaaid. Ook in onze hoofden. Een frisse...

nieuwsbrief nr. 01-2018

Een splinternieuw jaar vol mogelijkheden. Allereerst willen we onze clienten en onze medewerkers...