Nieuwsbrief juni 2018

Welkom lieve mensen,

Deze maand is de publicatie van de nieuwsbrief, in verband met de vakanties, een weekje later.
Het is lente, het voelt al als zomer. Voor de mensen die er van houden hoera! en voor iedereen geldt dat we weer wat beter op onszelf en elkaar mogen letten.

Water voor de plantjes maar ook voor onszelf. Water in de plantenspuit om jezelf te verkoelen, een waaiertje, gekoeld water met een smaakje van limoen, mint of gember..Wij zijn er klaar voor!

We vonden ook deze maand weer een leuke collega bereid voor een interview. Maak kennis met Corrie Kortenray! Ze heeft een inspirerend verhaal dat we weer graag met je delen!

“Een ode aan Gemma”

“Gemma is een vriendin, inmiddels alleen nog in mijn hart, iemand aan wie ik zorg verleende, iemand die me inspireerde en die nu helaas overleden is. Wat ben ik blij dat ze in mijn leven was…
Ik heb een vrij lange periode ook als pedicure gewerkt en via via kwam ik in aanraking met Gemma. Een positieve en heel wijze vrouw die heel open en direct met me sprak. Ze was toen rond de 50 jaar.

Vlak voor haar ziekte vertrok ze met haar vriend voor 2 maanden naar Australië, een wens die al lang speelde om daar haar familie te bezoeken. Na twee weken waren ze alweer thuis, haar vriend had ondraaglijke hoofdpijnen. Hij moest worden opgenomen en een langdurige revalidatie volgde. Zijzelf kreeg een week na zijn opname te horen dat ze een nieuwe tumor in haar schouder had, ze was eerder al eens genezen van deze ziekte. Na diagnose heeft ze nog een maand of zes zeven geleefd.

Mijn dochter liep vanaf toen dagelijks met haar hondje, Gemma hield zich goed maar door de enorme pijn was lopen met de hond niet meer haalbaar.

Eenmaal in het hospice heeft ze een dagboek klaargelegd voor iedereen die op bezoek kwam, met het verzoek om gevoelens en gedachten van die dag er in vast te leggen. Zowel positief als negatief. Iedereen kon zo een persoonlijk woord richten dat bewaard bleef. Dit was voor haarzelf in eerste instantie heel waardevol maar ook bedoeld als nagedachtenis voor haar zoon. Hij moest verder zonder haar en dat nam ze serieus.

In de periode die vooraf ging aan de opname in het hospice maakte ze thuis ook een film. Ze is hierin zelf aan het woord en het is prachtig door haar voorbereid en uitgevoerd. Hoe dankbaar ze is voor het leven dat ze achter zich heeft. Geen woord over het ook zware leven dat ze had toen ze nog gezond was. Hoe ze genoten heeft van alle kinderen die in haar leven zijn en hoe intens verdrietig ze is om haar kleinkinderen niet te kunnen zien opgroeien.

Dit stuk nalatenschap werd gedeeld op de uitvaart en is een mooie herinnering voor haar geliefden.

Haar geloof in mij en haar visie vind ik nog steeds van enorme waarde. Gemma hield er van om, oprecht geïnvesteerd in mensen, iets toe te voegen met haar hartelijke adviezen. Belerend, maar op een motiverende en gelijkwaardige manier.
Ook hoe ze ondanks alles wat zij meemaakte toch iedere dag weer het besluit nam om niet te klagen maar er een leuke dag van te maken met de mensen om zich heen. Het leven licht houden en vooruit kijken. Kijken naar wat je wel wil in plaats van naar wat je niet wil!

Ik zat in deze periode al in de verpleging, ik ben part time begonnen en heb meerdere diploma’s gehaald. Inmiddels ook alweer 10 jaar full time in dit beroep bezig. Vanaf mijn vijftiende werk ik, altijd met mensen gewerkt en altijd dienstverlenend. In eerste instantie stond ik in diverse winkels en supermarkten maar eenmaal in aanraking met de zorg bleek dit mijn passie. De dienstverlening in de zorg gaat verder dan het gezellige stukje in een winkel. Op basis van kennis en vertrouwen ga je een intieme band met elkaar aan en ik vind dit heel waardevol en fijn.
Ook mijn man Harold en onze dochters inspireren mij enorm om het beste uit mezelf te halen. Sowieso is het ook een interessante bijkomstigheid dat onze dochters ook op diverse vlakken in de zorg werkzaam zijn.

Diane (mijn collega, die veel mensen vast kennen) en ik zijn met onze mannen op cruise geweest de afgelopen week, heerlijk! Diane en ik kennen elkaar al heel lang en veel loopt in onze levens en vriendschap synchroon. Ik geniet van mijn leven hoe het nu is en van de mensen om me heen. Samen dingen doen is het mooiste in het leven.

Ook ik, kom na een vast contract bij een grote zorginstelling nu in een warm bad bij Hart voor Zorg en Welzijn terecht. Hier gaat het er nog zoals vroeger aan toe qua sfeer, alsof het een familiebedrijf is. Er wordt zowel rekening met de cliënt als met het personeel gehouden. Dit werkt ook preventief qua ziekmeldingen. Ook het feit dat wij een personeelsstop hebben in tegenstelling tot heel veel thuiszorg organisaties waar nog een tekort is aan personeel zegt genoeg.

Het was een grote stap vanuit de wereld van de dementie maar het werk is nu veel meer op maat, minder vermoeiend en doordat het zo persoonlijk is zeer waardevol voor mij.

Lieve groet Corrie, oftewel Mieke zoals mijn man mij noemt haha!”

Alle gepubliceerde interviews worden gedaan en geschreven door Juliette Cremers. Ze doet dit met veel passie en plezier op haar eigen manier!

Ter info:
• Ondanks dat er veel gekwalificeerd personeel bij ons wil werken hebben we een personeelsstop. Het is van belang dat we stapsgewijs groeien en de kwaliteit blijven bewaken.
• Er is een fijne samenwerking met het Transferpunt patiëntenzorg van het MUMC+, met huisartsenposten en met Envida.
• De activiteitenbegeleiding op kantoor wordt met groot succes voortgezet, met name het schilderen en het zwemmen roept veel positieve reacties op. Inmiddels is de activiteitenbegeleiding op de maandagen, de woensdagen en de vrijdagen.
Afhankelijk van het weer gaan we naar buiten of hebben we een binnen-activiteit. Wekelijks zal er een ander aanbod zijn tussen 11.00 en 16.30 uur. De activiteiten zijn met name bedoeld voor dementerenden die met hun begeleiding komen op basis van individuele begeleidingsuren toegekend vanuit de WMO en vanuit groepsbegeleiding. In overleg (en indien genoeg plaats) zijn ook geïnteresseerden met een andere indicatie van harte welkom!
Aanmelden kan via tel:043-20 70 590 of e-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl
• Er is een vertrouwenspersoon voor de ondersteuning van ons personeel, dit is mevr. J. Cremers.
• Samen met ons team heten we nieuwe klanten en geïnteresseerde ZZP’ers altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Er is altijd koffie, fris en wat lekkers!
Wij onderscheiden ons door:
• Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband.
• Samenwerking met het Transferium van het MUMC+
• Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.
• Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.
• Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan het personeel.
• Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.
• Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

• Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg
Tel:043-20 70 590 E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Voorzitter Raad van Bestuur: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid.berkvens@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Interviews en nieuwsbrieven & Coaching: J (Juliette) Cremers + 31 623 207 019

Nieuwsbrief 2019-01

Januari 2019 De beste wensen, gelukkig nieuwjaar! Was u erbij? We hebben met veel plezier weer het...

nieuwsbrief nr. 09-2018

Nieuwsbrief oktober 2018 De WMO Hallo mensen, Is het iemand opgevallen dat we onze aanpak hebben...

nieuwsbrief nr. 08-2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Hallo mensen, Iedere maand willen we ter kennismaking jullie een kijkje...

nieuwsbrief nr. 07-2018

Nieuwsbrief juli 2018 Goedemorgen! Deze maand wijken we af van het format van onze nieuwsbrief....

nieuwsbrief nr. 06-2018

Nieuwsbrief juni 2018 Welkom lieve mensen, Deze maand is de publicatie van de nieuwsbrief, in...

nieuwsbrief nr. 05-2018

Nieuwsbrief mei 2018 Blij in mei! Welkom, Voor de maand mei stellen we voor, aan degenen die haar...

nieuwsbrief nr. 04-2018

Nieuwsbrief april 2018 Welkom en alvast een heel prettig paasweekeinde! Hallo! Ik ben Nicole...

nieuwsbrief nr. 03-2018

Nieuwsbrief maart 2018 Welkom! De carnaval is weer voorbij, voor de één een feestje en voor de...

nieuwsbrief nr. 02-2018

Welkom! De dagen worden weer langer en de wind heeft goed gewaaid. Ook in onze hoofden. Een frisse...

nieuwsbrief nr. 01-2018

Een splinternieuw jaar vol mogelijkheden. Allereerst willen we onze clienten en onze medewerkers...