Nieuwsbrief augustus 2018

Hallo mensen,

Iedere maand willen we ter kennismaking jullie een kijkje geven binnen onze organisatie. Dit doen we door mensen voor te stellen, zowel cliënten als onze medewerkers. En nieuwtjes die we graag met jullie delen.
Afgelopen maand zijn we als stichting bezig geweest met teambuilding. Dit hebben we gedaan door middel van een paardencoaching bij Challenge Coaching. Paarden communiceren non-verbaal, oftewel met hun houding, gedrag en uitstraling. Zoals ze op andere paarden reageren, reageren ze ook op mensen. Door de paardentaal te kennen, kan de paardencoach de reacties vertalen naar de persoon toe. Dit zorgt voor inzichten waardoor contact en communicatie weer kunnen verbeteren.

Welkom ook bij ons interview van de maand augustus. Het weer is warm genoeg om ontspannen achterover te gaan zitten met een stukje tekst van onze kant. We stellen je vandaag graag voor aan Pascale Kurvers (54 jaar nu). Pascale werkt ook bij ons als wijkverpleegkundige en we zijn supertrots dat ze ons team versterkt sinds deze zomer.
Bijzonder en mooi om haar nu behalve als professional ook privé een beetje te leren kennen. Ze begint meteen haar verhaal, vragen stellen is zelfs niet nodig!

“In 1989 woonde ik, als jong meisje, al samen in een dorpje hier in Limburg en ik vond het best een benauwende situatie. Ik was toen 23 jaar en vroeg me af of dit het nou was. Het voelde dodelijk saai. Twijfel bekroop me van alle kanten en ik nam een groot besluit voor een dorpsmeisje. Een goede vriendin van me ging op reis en wilde graag gezelschap hebben. Samen vertrokken we, 3 maanden backpackend door India! Voor mij met name een groot besluit omdat een aantal grote vragen door mijn hoofd bleven spelen.

Wat wil ik in mijn leven, en met wie wil ik dat dan of leef ik liever alleen?

In deze tijd was er nog geen pc of gsm, mijn vriend en ik begonnen een briefwisseling. De hele route was gepland en bij ieder dorpje waar we aankwamen kon ik bij het postkantoor weer stapels liefdesbrieven van hem ophalen en er ook weer aan hem posten. Achteraf heel romantisch en mooi. India van postkantoor naar postkantoor haha. Daarbuiten was India zeker ook een cultuurshock voor me, uitdagend ook wegens moesson overstromingen.

Terug thuis werden er nieuwe plannen gemaakt voor onze toekomst, bijvoorbeeld naar Maastricht verhuizen! Inmiddels zijn we 34 jaar samen nu. Het was dus absoluut de juiste keuze daar in India.

Pionieren zit wel in mij, een stuk zingeving en ontwikkeling houdt me altijd bezig, hoe haal ik het beste uit mezelf?
In mijn werk ben ik dan ook altijd aan het meedenken en lijnen aan het uitzetten. Een ander behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden. Dialogen, ontdekken, uitzoeken. In mijn eigen tempo en op mijn eigen wijze sparren en aan de slag! Vanuit deze invalshoek heb ik samen met een paar collega’s een school opgericht in 2010 hier in Maastricht. Dit is een particuliere school in Heer waar kinderen die niet in het reguliere aanbodgerichte systeem passen terecht kunnen in een vraaggericht systeem.

Ik ben begaan met mensen, kinderen, dieren, de natuur, gezond leven. Wat rust en balans geeft me het meeste vreugde. Ik ervaar veel geluk door het close contact met mijn 5 beste vriendinnen. Elkaar inspireren en natuurlijk gewoon plezier hebben en ontspannen. Van jongs af aan ga ik met name met mensen om die wat ouder zijn dan ik. Mijn mentor die ik vroeger in de zorg had is nu een van mijn beste vriendinnen, mooi hoe ze me toen motiveerde om dit werk te gaan doen.

Thuis hebben we 2 grote honden, we hebben altijd honden gehad en we hebben 3 kinderen. Een van onze kinderen is geadopteerd en hierin ging niet alles zoals gehoopt. Het adopteren van een kindje was ook een van mijn diepste wensen die ik met mijn man kon verwezenlijken. Dit bracht uiteindelijk veel zorgen met zich mee, maar dat weet je nooit van te voren. We doen wat we kunnen en genieten ook vol trots van wat er allemaal wel goed gaat met onze kinderen!

Als ik tegen problemen aanloop dan ben ik ook zo sportief om mee te denken en te handelen richting oplossingen. Met alleen klagen komen we nergens. Het leven is soms zwaar dus is het belangrijk om samen het beste eruit te halen.
Ik heb een korte tijd bij DSAR gezeten, dog search and rescue, een reddingsteam. Mijn hond was toen nog maar 4 maanden maar wel al een natuurtalent. Je bent dan een duo met je hond, het trainen is zwaar. Ik vond het super maar het was niet makkelijk te combineren. Daar moet je ad hoc mee kunnen helpen bij vermissingen van mensen en dat komt als je in de zorg werkt niet altijd uit.

Mijn man, Peter, en ik zijn altijd 1 front geweest en hij is mijn rots in de branding. De kinderen zijn sinds kort allemaal het huis uit en geniet ik van de kleine dingen zoals de rust en de honden. We gaan nu kijken hoe we deze nieuwe fase weer leven inblazen met nieuwe uitdagingen. Er is een leegte ontstaan die ten dele fijn is en ten dele vreemd. We hebben een groot oud huis, veel tuin, veel bomen. Ik hou van koken voor mijn gezin en onze vrienden, uit eten, naar het filmhuis en naar de theaters in de regio.

Geluk zit in de kleine dingen. Stilte in de tuin bijvoorbeeld.
Ik ben weinig op het Internet, ik heb geen facebook en gebruik mijn gsm alleen voor mijn werk. Mijn werk als verpleegkundige past me als een fijne comfortabele jas, dit kost me geen moeite en ik help de mensen graag, ik gebruik alle opgedane ervaring (vanaf mijn 19e jaar) en scholingen en doe mijn werk 100% vanuit mijn hart. Ook ben ik docent verpleegkundige, het vak overdragen is ook een wens die ik graag in vervulling breng. Ik ben erg trots op mijn vak!

Lieve groet, Pascale

Alle gepubliceerde interviews en nieuwsbrieven worden gedaan/ gemaakt/ geschreven door Juliette Cremers. Ze doet dit met veel passie en plezier op haar eigen manier!

Ter info:
• Momenteel is er weer plek voor een nieuwe collega! We zoeken een wijkverpleegkundige niveau 5 die ons team wil komen versterken voor 24-28 uur per week.
• Er is een fijne samenwerking met het Transferpunt patiëntenzorg van het MUMC+, met huisartsenposten en met Envida.
• Er is een vertrouwenspersoon voor de ondersteuning van ons personeel, dit is mevr. J. Cremers.
• Samen met ons team heten we nieuwe klanten en geïnteresseerde ZZP’ers altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Er is altijd koffie, fris en wat lekkers!
Wij onderscheiden ons door:
• Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband.
• Dagbesteding
• Samenwerking met het Transferium van het MUMC+
• Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.
• Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.
• Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan het personeel.
• Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.
• Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg
Tel:043-20 70 590 E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Voorzitter Raad van Bestuur: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid.berkvens@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Interviews en nieuwsbrieven & Coaching: J (Juliette) Cremers + 31 623 207 019 www.kingfishercoaching.nl

foto van Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg.
foto van Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg.
foto van Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg.
foto van Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg.

Nieuwsbrief 2019-01

Januari 2019 De beste wensen, gelukkig nieuwjaar! Was u erbij? We hebben met veel plezier weer het...

nieuwsbrief nr. 09-2018

Nieuwsbrief oktober 2018 De WMO Hallo mensen, Is het iemand opgevallen dat we onze aanpak hebben...

nieuwsbrief nr. 08-2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Hallo mensen, Iedere maand willen we ter kennismaking jullie een kijkje...

nieuwsbrief nr. 07-2018

Nieuwsbrief juli 2018 Goedemorgen! Deze maand wijken we af van het format van onze nieuwsbrief....

nieuwsbrief nr. 06-2018

Nieuwsbrief juni 2018 Welkom lieve mensen, Deze maand is de publicatie van de nieuwsbrief, in...

nieuwsbrief nr. 05-2018

Nieuwsbrief mei 2018 Blij in mei! Welkom, Voor de maand mei stellen we voor, aan degenen die haar...

nieuwsbrief nr. 04-2018

Nieuwsbrief april 2018 Welkom en alvast een heel prettig paasweekeinde! Hallo! Ik ben Nicole...

nieuwsbrief nr. 03-2018

Nieuwsbrief maart 2018 Welkom! De carnaval is weer voorbij, voor de één een feestje en voor de...

nieuwsbrief nr. 02-2018

Welkom! De dagen worden weer langer en de wind heeft goed gewaaid. Ook in onze hoofden. Een frisse...

nieuwsbrief nr. 01-2018

Een splinternieuw jaar vol mogelijkheden. Allereerst willen we onze clienten en onze medewerkers...