Hallo lieve mensen,

ik ben Irmgard Meuffels en ook ik stel me graag voor aan jullie in deze nieuwsbrief!

Als activiteiten begeleidster, gespecialiseerd in individuele begeleiding bij dementie, zet ik mij onder andere via de stichting Hart voor Zorg en Welzijn in voor de cliënten.

Van jongs af aan trok deze doelgroep mij en na mijn opleiding en stage wist ik dat de mensen met diverse vormen van alzheimer en dementie voor mij de personen zijn die ik het liefste momenten van plezier en geluk geef. Ik vind de mensen met dementie kwetsbaar. Ze raken de regie over hun leven kwijt en dat is heel triest. Er wordt al snel gezegd ” ach ze weten het toch niet ” dus krijgen deze mensen vaak geen aandacht. Het gaat om het moment en niet om de herinnering van deze kwetsbare mensen. Ik draag graag bij aan een mooi, fijn moment!

De thuiszorg en begeleiding is erg belangrijk om dementeren zolang mogelijk thuis te laten wonen want dat is toch meestal wenselijk.

Je wordt vaak onderdeel van een gezin, je ontlast de eventuele partner en of kinderen  enorm. Bij een gebroken been is zichtbaar en is het normaal om hulp in te schakelen. Bij deze onzichtbare “vergeten” ziektes is het vaak niet algemeen erkend om professionele bijstand zoeken. Voor de omgeving is het vaak toch ook een proces om een dierbare al mentaal te verliezen, ook voor deze betrokkenen ben ik een luisterend oor. Iemand die dementeert verandert vaak van karakter en valt geleidelijk weg als de individu die er was. Dit wordt helaas vaak onderschat.

Het is heel aandoenlijk en fijn om altijd zo snel opgenomen te worden in een gezin en te zien hoe dankbaar de cliënten en hun familie zijn.

Mijn activiteiten zijn afhankelijk van wat goed is voor de client en in overleg met de familie. Bloemschikken, wandelen en contact maken met de natuur, boodschappen en of koken, de mensen laten ruiken en proeven wat ze goed doet, een terrasje. Het sociale leven in en ze verzorgen qua nagels lakken, haren wassen etc.

Recent ook een hele mooie carnavalskrans gemaakt, de dame in kwestie apetrots op foto voor haar dochter. Voor deze blije momenten doe ik dit soms toch zeer zware werk. Zeker nu mijn vader aan een ernstige vorm van dementie heeft en erg snel achteruit gaat. Ik vind dit zeer confronterend en bewaak daarom goed de balans tussen rust en ruimte voor de cliënt en mijn eigen leven. Iedereen, de cliënt, mijn familie en ook ik, verdienen het dat ik in mijn kracht blijf geestelijk zodat alles goed blijft lopen.

 

Ik ben heel blij met mijn werk, door deze ondersteuning te bieden verlichten mensen met mijn beroep anderen in hun zorgen. We horen nog te vaak dat mensen door deze ziekte minder bezoekt krijgen en vereenzamen. Door dit interview wil ik mensen een hart onder de riem steken, het is niet niks en vraag hulp!

 

Vol trots werken we samen met het ontslagbureau van het AZM!

Samen met ons team heten we nieuwe klanten en geïnteresseerde  ZZP’ers heel graag welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Hartelijke groet Astrid & Rachel!

Wij onderscheiden ons door:

  • Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband
  • Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.
  • Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.
  • Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan de Zzp’ers.
  • Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.
  • Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

Vacatures

We zijn momenteel nog op zoek naar gemotiveerde zorgverleners vanaf niveau 2 tot en met 5, pedagogen en hulpen in de huishouding. Dit kan als ZZP’ers vervuld worden, maar ook in loondienst.

 

Omschrijving
Alleen of samen met andere zzp’ers geef je zorg en hulp bij de client thuis, waarbij de vraag van de client centraal staat. Je bent in staat zelfstandig beslissingen te nemen binnen een teamverband, je hebt empathisch vermogen en het werken met mensen is jouw passie.

Ben je geinteresseerd of heb je vragen? Neem dan snel contact met ons voor een open kennismakingsgesprek, wij heten je welkom!

 

Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg

Tel:043-20 70 590
E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Voorzitster: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid@hartvoorzorgenwelzijn.nl
Managment: JPJF (Rachèl) de Gelder, +31 650 524 834, rachel@hartvoorzorgenwelzijn.nl

 

Nieuwsbrief 2019-01

Januari 2019 De beste wensen, gelukkig nieuwjaar! Was u erbij? We hebben met veel plezier weer het...

nieuwsbrief nr. 09-2018

Nieuwsbrief oktober 2018 De WMO Hallo mensen, Is het iemand opgevallen dat we onze aanpak hebben...

nieuwsbrief nr. 08-2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Hallo mensen, Iedere maand willen we ter kennismaking jullie een kijkje...

nieuwsbrief nr. 07-2018

Nieuwsbrief juli 2018 Goedemorgen! Deze maand wijken we af van het format van onze nieuwsbrief....

nieuwsbrief nr. 06-2018

Nieuwsbrief juni 2018 Welkom lieve mensen, Deze maand is de publicatie van de nieuwsbrief, in...

nieuwsbrief nr. 05-2018

Nieuwsbrief mei 2018 Blij in mei! Welkom, Voor de maand mei stellen we voor, aan degenen die haar...

nieuwsbrief nr. 04-2018

Nieuwsbrief april 2018 Welkom en alvast een heel prettig paasweekeinde! Hallo! Ik ben Nicole...

nieuwsbrief nr. 03-2018

Nieuwsbrief maart 2018 Welkom! De carnaval is weer voorbij, voor de één een feestje en voor de...

nieuwsbrief nr. 02-2018

Welkom! De dagen worden weer langer en de wind heeft goed gewaaid. Ook in onze hoofden. Een frisse...

nieuwsbrief nr. 01-2018

Een splinternieuw jaar vol mogelijkheden. Allereerst willen we onze clienten en onze medewerkers...