Hallo lieve mensen,

Welkom bij de vierde nieuwsbrief, de lente is begonnen!

Alles gaat naar wens, de aanmeldingen van de cliënten en van de ZZP’ers gaat in een tempo waar we zeer gelukkig mee zijn. Vanaf 1 maart is Patricia Bastiaans bij ons in loondienst getreden.

De inspectie van het ministerie van volksgezondheid uit Amsterdam is bij ons op bezoek geweest en hieruit blijkt ook dat we trots mogen zijn op de koers die we bewandelen.

Vanaf 1 mei verhuizen we naar ons nieuwe kantoor. Dit ligt op de Schalmeistraat 43 op Caberg. Nu eerst aan de slag met verbouwen en er iets moois van maken voor jullie. Het wordt geheel in huiskamersfeer aangekleed zodat iedereen zich welkom voelt voor een lekkere kop koffie!

Samen met ons team heten we ook nieuwe klanten en geïnteresseerde ZZP’ers heel graag welkom voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Vacatures

We zijn momenteel nog op zoek naar gemotiveerde zorgverleners vanaf niveau 2 tot en met 5, pedagogen en hulpen in de huishouding. Dit kan als ZZP’ers vervuld worden, maar ook in loondienst. Omschrijving; alleen of samen met andere ZZP’ers geef je zorg en hulp bij de cliënt thuis, waarbij de vraag van de cliënt centraal staat. Je bent in staat zelfstandig beslissingen te nemen binnen een teamverband, je hebt empathisch vermogen en het werken met mensen is jouw passie.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan snel contact met ons voor een open kennismakingsgesprek, wij heten je welkom!

Liefs Astrid Berkvens, bestuurder Hart voor Zorg en Welzijn.

Vandaag stel ik me graag aan jullie voor,

Claudia Turco!

Ik werk als ZZP’ers als verzorgende voor stichting Hart voor Zorg en Welzijn. Dit doe ik ook voor 2 andere thuiszorg organisaties. Bij 1 daarvan werk ik in loondienst.

Ik verzorg met name oudere mensen met psychische en somatische klachten in hun thuis situatie en al met al doe ik dit werk nu bijna 30 jaar.

Hart voor zorg onderscheidt zich vind ik doordat ze klein zijn, hierdoor is de menselijkheid heel goed zichtbaar. Er is 100% inzet voor zowel de cliënten als voor de ZZP’ers. Er wordt echt de nek uitgestoken voor elkaar en deze inlevende aanpak vind ik geweldig. Ook is er eerlijke feedback, een directe communicatie.

Vanaf mijn achtste jaar zat ik op het trapje bij het bejaardentehuis op Malberg. Dromend om naar binnen te mogen was het zover toen ik 16 werd. Ik ging er stage lopen en het was precies waar ik hoorde. Ik ben voor dit werk geboren! Het is mijn sport, mijn hobby en mijn ontspanning.

Helaas is er wel veel veranderd in de zorg, een jaar of 5 terug een golf van veranderingen en een jaar of 2 terug weer. Het wordt zwaarder in loondienst doordat we een zelfsturend team hebben bij een werkgever van me, een grotere zorgaanbieder. We hebben bij deze organisatie extra taken die ten koste gaan van de tijd voor de cliënt. Zodoende beginnen mijn collega’s en ik daar vaak eerder, in de vrije tijd, om toch zo rustig mogelijk ons werk te kunnen doen. Er is nog wel de tijd om ons werk goed te doen maar niet meer voor koffie en een praatje. Dit gaat wel als ZZP’er, je hebt dan meer vrijheid. In loondienst zijn er andere regels en bij de kleinere organisatie zijn de kosten achter de schermen lager waardoor er meer uren bij de patiënten komen.

De politiek weet niet wat ze creëert op de werkvloer en welke effecten de druk heeft op het personeel.

De empathie die ik in dit beroep kwijt kan, het contact met de cliënt en de familie, de afwisseling, het vertrouwen…ik vind het geweldig! Ik zie wel dat de mentaliteit van de patiënt verandert is in de loop der jaren. Mensen zijn mondiger en veeleisender geworden en in combinatie met hoe de politiek het wil wordt het niet altijd makkelijker zo. Wat ik wel een mooi beleid vind is dat er, naast de gewenste goede zorg, ook gekeken wordt hoe valgevaar voorkomen kan worden. Weinig kalmerende-of slaap medicatie. Mocht dit wel nodig zijn dan wordt dit zo laat mogelijk gegeven. Mede door het feit dat dit vaak dure, niet vergoedde, medicijnen zijn wordt het steeds minder gebruikt in de zorg.

Iedere twee jaar laat ik me bijscholen en certificeren. De mensen noemen me een zonnestraal, ze voelen dat mijn werk mijn passie is. Er is veel wederzijds respect, vaak douche ik de cliënten zingend, ik smeer ze lekker in. Werken is voor mij echt een feestje.

Afscheid nemen is soms wel zwaar, dat vergeten de betrokkenen soms. Vanuit onze functie kan er toch een band zijn opgebouwd, een fijne klik met iemand die opeens weg valt. Van mensen ga je houden. De familie is wel dankbaar naar mij toe. Mijn zoon van 13 dacht dat mijn beroep een beetje eng en vies was, hij is inmiddels mee geweest met me om de praktijk te leren kennen. Hij vond het geweldig en gaat nu zelf de zorg in, recent deze richting gekozen op school. Natuurlijk ben ik super trots hier op. Veel jeugd is meer met het hoofd bezig nu zeker nu iedereen een gsm heeft om mee online te zijn. Het blijft een vak dat je met je hart kiest en het vergt 100% inzet, dag in dag uit. Een goed gevoel geven aan de cliënt is prioriteit nummer 1.

Lang leve de lente, liefs Claudia!

 

Wij onderscheiden ons door:

Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband.

Samenwerking met het ontslagbureau van het AZM

Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.

Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.

Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan de Zzp’ers.

Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.

Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

 

Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg

Tel:043-20 70 590 E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nlVoorzitster: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid@hartvoorzorgenwelzijn.nlManagment: JPJF (Rachèl) de Gelder, +31 650 524 834, rachel@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Nieuwsbrief 2019-01

Januari 2019 De beste wensen, gelukkig nieuwjaar! Was u erbij? We hebben met veel plezier weer het...

nieuwsbrief nr. 09-2018

Nieuwsbrief oktober 2018 De WMO Hallo mensen, Is het iemand opgevallen dat we onze aanpak hebben...

nieuwsbrief nr. 08-2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Hallo mensen, Iedere maand willen we ter kennismaking jullie een kijkje...

nieuwsbrief nr. 07-2018

Nieuwsbrief juli 2018 Goedemorgen! Deze maand wijken we af van het format van onze nieuwsbrief....

nieuwsbrief nr. 06-2018

Nieuwsbrief juni 2018 Welkom lieve mensen, Deze maand is de publicatie van de nieuwsbrief, in...

nieuwsbrief nr. 05-2018

Nieuwsbrief mei 2018 Blij in mei! Welkom, Voor de maand mei stellen we voor, aan degenen die haar...

nieuwsbrief nr. 04-2018

Nieuwsbrief april 2018 Welkom en alvast een heel prettig paasweekeinde! Hallo! Ik ben Nicole...

nieuwsbrief nr. 03-2018

Nieuwsbrief maart 2018 Welkom! De carnaval is weer voorbij, voor de één een feestje en voor de...

nieuwsbrief nr. 02-2018

Welkom! De dagen worden weer langer en de wind heeft goed gewaaid. Ook in onze hoofden. Een frisse...

nieuwsbrief nr. 01-2018

Een splinternieuw jaar vol mogelijkheden. Allereerst willen we onze clienten en onze medewerkers...