Welkom bij de vijfde nieuwsbrief alweer!                                            

Hallo lieve mensen,

Inmiddels is de verhuizing een feit en zijn we het klussen aan het afronden, de bureaus staan op hun plek en we hebben er zin in! Onze nieuwe locatie aan de Schalmeistraat 43 in Maastricht heeft een fijne ruimte om jullie te ontvangen.

Om de twee weken zal de huiskamersfeer op ons kantoor extra benadrukt worden omdat we dan de mogelijkheid bieden om samen te bloemschikken!

Maud Renzen is ook bij ons in loondienst gekomen.

Samen met ons team heten we nieuwe klanten en geïnteresseerde ZZP’ers ook heel graag welkom voor een vrijblijvende kennismaking.                            

Ons mei interview met Bér!

 

Beste Astrid, Juliette, Nancy, Patricia, Maud en de anderen verzorgenden van de stichting.

Ik wil mijn verhaal aan jullie vertellen. Maar met een fictieve naam; Bèr.

Ik woon noodgedwongen bij een maatschappelijke hulpverlening, dit noem ik maar even mijn “thuis”.  Door moeilijke omstandigheden heb ik jaren gezworven en was ik alcoholverslaafde.

Vanaf 1959 tot 2004 werkte ik bij de spoorwegen in Duitsland als machinist. Vanaf 2009 tot nu ben ik weer werkzaam daar. Inmiddels ben ik 81 en kan ik een boek schrijven, een boek vol ups en veel downs.

Eind jaren 90 is, door het sterven van mijn vrouw,  het begin geweest van hele zware jaren. Ze is gestorven aan diabetes en ik verzorgde haar.

Het sterven van mijn vrouw werd gevolgd door woonproblemen van mijn twee kinderen. Ze kwamen weer thuis wonen en hierop volgde uiteindelijk een huisuitzetting in 2004 doordat ik onderverhuurde. Ik werd veroordeeld tot 3 maanden celstraf.

Dit was voor mij geestelijk de grens van wat ik aan kon. Sterke drank en zwerven was het gevolg. Ten dele met mijn zoon. We sliepen in zijn auto, op bankjes en in portieken. Of in een hotel, maar dat ging niet lang goed zonder inkomen.

Het feit dat ik nu weer werk komt doordat er na 5 jaar op straat leven wel mogelijkheden waren in de hulpverlening. Ik kon vanaf dat moment van de drank afblijven en bij mijn voormalig werkgever hadden ze mensen nodig, ik mocht terug komen. Dit is voor mij erg belangrijk, het sociale contact, het eten is lekker in Duitsland, en de Rijn en de natuur die ik zie onderweg doen me goed. Hoe ouder ik word hoe langer de trajecten die ik afleg met de trein. Naar leeftijd wordt niet gekeken door personeelstekort.

Ik heb nog een paar wensen. Graag zou ik mijn kinderen spreken. Naar ze luisteren en ze de ruimte willen geven om te kijken of en hoe er nog contact kan zijn. Er is nu geen communicatie en dat vreet aan me. Ze hebben hun eigen leven en ik respecteer hun keuze. Het was voor niemand makkelijk allemaal…Ook zou ik graag mijn laatste jaren in Duitsland willen wonen. Ik ga uitzoeken of dat mogelijk is.

Mijn gezondheid is ook erg belangrijk voor mij daarom 2 x per dag douchen, mezelf verzorgen en scheren, bewegen en mijn hersens blijven gebruiken.

Op straat vragen ze me wel eens; “ha Bèr hoe gaat het?” Ik verkramp dan, weet niks te zeggen. Ik sla dicht, het is te moeilijk voor me vanwege mijn pijnlijke verleden. Ik denk nog wel aan de mooie vakanties die er waren met het gezin maar beperk mijn herinneringen omdat ik eronder lijd.

Ondanks deze pijn maak ik er iedere dag het beste van door open en vriendelijk om te gaan met de mensen. Mijn positieve geest en mijn goede geheugen ondersteunen me hierin.

Ik werk drie dagen per week, ik kijk voetbal en wielrennen op tv ( mijn hobbies vroeger), lees iedere ochtend vroeg de krant en waardeer de zorg van de stichting erg. Iedereen is open en direct tegen me. Als ik me niet gelijkwaardig behandeld voel kom ik in verzet. Jullie stichting kwam als tweede zorgaanbieder. De eerste stuurde ik weg. De zorgverlener stond zo ongeveer aan mijn bed zonder overleg. Ik voel me dan zo overvallen en niet gerespecteerd dat het me blokkeert. Ook ben ik hulp aanvaarden niet zo gewend van huis uit. Wel hulp geven, zowel mijn vrouw als mijn vader heb ik verzorgd tot ze door ziekte definitief afscheid moesten nemen van mij.

Al met al nu blij met de aandacht voor mijn lichamelijke gezondheid. Ik loop veel trappen en functioneer mentaal goed, maar door een virusinfectie aan mijn benen, een ziekenhuisopname, en bloeddrukproblemen ben ik dankbaar voor jullie zorg en jullie duidelijke manier van omgaan met mij.

 

Lieve groet van Bèr.

 

Wij onderscheiden ons door:

Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband.

Samenwerking met het ontslagbureau van het AZM

Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.

Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.

Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan de Zzp’ers.

Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.

Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

 

Vacatures

We zijn momenteel nog op zoek naar gemotiveerde zorgverleners vanaf niveau 2 tot en met 5, pedagogen en hulpen in de huishouding. Dit kan als ZZP’ers vervuld worden, maar ook in loondienst. Alleen of samen met andere ZZP’ers geef je zorg en hulp bij de cliënt thuis, waarbij de vraag van de cliënt centraal staat. Je bent in staat zelfstandig beslissingen te nemen binnen een teamverband, je hebt empathisch vermogen en het werken met mensen is jouw passie. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan snel contact met ons voor een open kennismakingsgesprek!

Liefs Astrid Berkvens, voorzitter Hart voor Zorg en Welzijn.  

 

Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg

Tel:043-20 70 590 E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Voorzitster: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Management: JPJF (Rachèl) de Gelder, +31 650 524 834, rachel@hartvoorzorgenwelzijn.nl.

Interviews en opmaak nieuwsbrieven: J (Juliette) Cremers + 31 623 207 019   www.kingfishercoachingmaastricht.com

 

Nieuwsbrief 2019-01

Januari 2019 De beste wensen, gelukkig nieuwjaar! Was u erbij? We hebben met veel plezier weer het...

nieuwsbrief nr. 09-2018

Nieuwsbrief oktober 2018 De WMO Hallo mensen, Is het iemand opgevallen dat we onze aanpak hebben...

nieuwsbrief nr. 08-2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Hallo mensen, Iedere maand willen we ter kennismaking jullie een kijkje...

nieuwsbrief nr. 07-2018

Nieuwsbrief juli 2018 Goedemorgen! Deze maand wijken we af van het format van onze nieuwsbrief....

nieuwsbrief nr. 06-2018

Nieuwsbrief juni 2018 Welkom lieve mensen, Deze maand is de publicatie van de nieuwsbrief, in...

nieuwsbrief nr. 05-2018

Nieuwsbrief mei 2018 Blij in mei! Welkom, Voor de maand mei stellen we voor, aan degenen die haar...

nieuwsbrief nr. 04-2018

Nieuwsbrief april 2018 Welkom en alvast een heel prettig paasweekeinde! Hallo! Ik ben Nicole...

nieuwsbrief nr. 03-2018

Nieuwsbrief maart 2018 Welkom! De carnaval is weer voorbij, voor de één een feestje en voor de...

nieuwsbrief nr. 02-2018

Welkom! De dagen worden weer langer en de wind heeft goed gewaaid. Ook in onze hoofden. Een frisse...

nieuwsbrief nr. 01-2018

Een splinternieuw jaar vol mogelijkheden. Allereerst willen we onze clienten en onze medewerkers...