Hallo allemaal,

Welkom cliënten, familie, zorgverleners en geïnteresseerden!

De activiteitenbegeleiding op kantoor is gestart, we hebben maandag de 26e juni met een groepje van acht een eerste creatieve workshop gehad: raamdecoraties maken en nagels lakken en dat was super gezellig.

Komende week op 3 juli gaan we naar afhankelijk van het week naar buiten of hebben we een binnen activiteit, wekelijks zal er een ander aanbod zijn tussen 11.00 en 13.30. Er zal een bijdrage gevraagd kunnen worden van 5,00 voor eventuele gemaakte kosten. Wij zorgen voor een hapje en drankje

Aanmelden kan via tel:043-20 70 590 of e-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Ons kantoor is ook een prima locatie gebleken voor het bijscholen van ons personeel en ZZP’ers die werkzaam voor zijn. De eerste cursus is was herhaling van zwachtelen & steunkousen.

Samen met ons team heten we nieuwe klanten en geïnteresseerde ZZP’ers altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Er is altijd koffie, fris en wat lekkers!

In deze zevende nieuwsbrief laten we weer wat meer van onszelf zien. We zijn nu twee jaar bezig als stichting in de thuiszorg en heel erg trots wat we samen met jullie hebben bereikt door hard werken en een positieve instelling.

Astrid

 Vandaag stellen onze mensen in loondienst zichzelf voor, Patricia en Maud!

Hallo, ik ben Patricia Bastiaans en sinds 1 maart dit jaar werk ik in loondienst bij de stichting.

Na 27 jaar brede ervaring in de zorg ben ik erg tevreden met mijn plekje hier. Ik doe een combinatie van zorg leveren, als verzorgende IG, en kantoorwerk. We zijn op kantoor met een klein hecht team. Samen zorgen we voor het coördineren van de routes, voor begeleiding bij extra taken van een cliënt en de intakes. We zijn aanspreekpunt voor de cliënt en de familie en onderhouden contact met artsen, specialisten en fysiotherapeuten.

Ook worden beleidsregels van de stichting en protocollen met betrekking tot medische zaken hier opgesteld en bijgehouden. Dit is afwisselend en interessant en het vergroot ook de betrokkenheid voor mij bij het 1 op 1 contact met de mensen. Het kantoor werk doe ik 8 uur per week. De resterende 20 uur draai ik mee in de routes om zorg te verlenen.

Uiteindelijk gaat het mij om het persoonlijke contact in de thuiszorg. Door de jaren heen heb ik bij verpleeghuizen gewerkt en ook in de thuiszorg, ik kies graag voor wat meer ruimte en aandacht voor de cliënt zoals dat in de thuiszorg mogelijk is.

Mijn specialiteit qua ervaring, opleiding en passie ligt bij de terminale nachtzorg. Dit klinkt misschien vreemd maar het is heel waardevol om je medemens in de meest kwetsbare tijd van zijn of haar leven te mogen steunen, troosten en begeleiden. Dit heb ik al meer dan 9 jaar gedaan, merendeels in loondienst maar ook tijdelijk als ZZP’er.

Door omstandigheden, mijn moeder werd plots ernstig ziek, heb ik even pauze genomen van mijn werk om me te bezinnen en alles een plekje te geven. Daarna kwam ik weer in een verpleegtehuis terecht. Van kinds af aan trok het me om verpleegster te worden, verzorgen, genezen, begeleiden, troosten en aandacht geven was mijn passie al vanaf mijn 4e jaar.

Een tijd terug werd ik door Astrid benaderd om me te oriënteren of werken voor Hart voor Zorg en Welzijn iets voor me was. Aangezien de thuiszorg me nog altijd aantrok ben ik op dat moment blij en vol vertrouwen gestart. Astrid ken ik al lang en ik heb een goed gevoel bij haar. Een goede samenwerking met klant en collega is van groot belang in dit vak!

Ik hou van mensen en mijn passie ligt bij mijn gezin; mijn man onze twee kinderen en hun aanhang. Daarnaast doe ik mijn werk vol overgave en ben ik dol op winkelen! Wie weet tot ziens.

 

Lieve groet van Patricia.

 

Hallo, ik ben Maud Renzen!

Ik ben 25 jaar en vanaf mijn 16e werkzaam in de zorg. Net als Patricia heb ik ervaring in verzorgingstehuizen opgedaan en voor mij voelt het zo dat je als zorgverlener in de thuiszorg, behalve meer contact met de cliënt, ook veel meer waardering krijgt. Het contact is diepgaander en voor mij dankbaarder.

Ik doe gemiddeld twee keer per dag een route naar cliënten thuis waar we de gevraagde zorg bieden. Dit kan zijn: algemene dagelijkse levensverrichtingen, verpleegtechnische handelingen zoals medicijnen of injecties geven, stomazorg, katheter zorg, huisartsen bezoek, steunkousen, zwachtelen of wondverzorging.

In ieder onderdeel krijgen we eens per jaar bijscholing.

Het mooie aan mijn werk vind ik bijvoorbeeld als het ons lukt om zorgmijders een veilig gevoel te geven waardoor ze toch lekker gedoucht willen worden en het fijn vinden om communicatie te hebben met de buitenwereld, dit geeft me energie.

Via een grote thuiszorg organisatie ben ik overgestapt naar een loondienstverband bij de stichting. We zijn nu met een klein groepje in loondienst, de andere zorgverleners werken allemaal als ZZP’er. Dit is een keuze die iedereen voor zich maakt, aan beiden vormen zitten voor en nadelen.

Ik woon samen, we zijn nu aan het verhuizen, en we willen in de toekomst graag een kindje. We zijn nog jong en zetten zo een basis neer. Er is in loondienst bijvoorbeeld pensioen opbouw, zulke dingen vind ik prettig. Naast dit dienstverband ben ik ook nog wat uren werkzaam als ZZP’er. Ook mijn vriend werkt hard en eens per week plannen we samen leuke dingen zoals een dagje weg of lekker uit eten en relaxen.

Het prettige aan deze stichting vind ik dat we met een klein team rondom een cliënt staan. Bij grotere organisaties kan het voorkomen dat er heel veel verloop is, het blijft een inbreuk op je privacy om steeds vreemden in je huis te laten dus dit proberen we zoveel mogelijk te beperken. Ook is het met een kleine zorggroep goed om de band en de communicatie met de cliënt goed in stand te houden.

Ik ben via andere ZZP’ers bij de stichting betrokken geraakt en het bevalt prima. In de toekomst wil ik me gaan verdiepen in psychische problematiek, zoals de verslavingszorg. Deze richting heeft extra mijn interesse, hiervoor kan ik een cursus psychiatrie gaan volgen als de tijd rijp is. Vroeger wilde ik dierenarts worden maar dit was toch iets te hoog gegrepen voor me met vakken zoals fysica, chemie en wiskunde op atheneum niveau. Na 3 jaar VWO ben ik de opleiding MBO verzorgende gaan doen. Ik heb zin in de toekomst, er is nog genoeg te doen!

 

Wij onderscheiden ons door:

 

Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband.

Samenwerking met het ontslagbureau van het AZM

Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.

Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.

Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan de Zzp’ers.

Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.

Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

 

Vacatures

 

We zijn momenteel nog op zoek naar gemotiveerde zorgverleners vanaf niveau 2 tot en met 5, pedagogen en hulpen in de huishouding. Dit kan als ZZP’ers vervuld worden, maar ook in loondienst. Alleen of samen met andere ZZP’ers geef je zorg en hulp bij de cliënt thuis, waarbij de vraag van de cliënt centraal staat. Je bent in staat zelfstandig beslissingen te nemen binnen een teamverband, je hebt empathisch vermogen en het werken met mensen is jouw passie. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan snel contact met ons voor een open kennismakingsgesprek!

Astrid Berkvens, voorzitter Hart voor Zorg en Welzijn.  

 

Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg

Tel:043-20 70 590 E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Voorzitster: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Management: JPJF (Rachèl) de Gelder, +31 650 524 834, rachel@hartvoorzorgenwelzijn.nl.

Interviews en opmaak nieuwsbrieven: J (Juliette) Cremers + 31 623 207 019   www.kingfishercoachingmaastricht.com