Hallo allemaal,

Welkom cliënten, familie, zorgverleners en geïnteresseerden!

Deze vakantiemaand gaan we verder met kennismaken met elkaar en het hebben over een gezonde gewoonte: ontspannen!

De activiteitenbegeleiding op kantoor loopt goed, we hebben al diverse maandagen succesvol achter de ons.

Afhankelijk van het weer gaan we naar buiten of hebben we een binnen-activiteit. Wekelijks zal er een ander aanbod zijn tussen 11.00 en 15.00 uur. Er wordt een bijdrage gevraagd van €5,- voor lunch- en materiaalkosten. In de toekomst zal dit uitgebreid worden naar twee maal per week. De activiteiten zijn speciaal bedoeld voor dementerenden die met hun begeleiding komen op basis van individuele begeleidingsuren toegekend vanuit de WMO.

Aanmelden kan via tel:043-20 70 590 of e-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Samen met ons team heten we nieuwe klanten en geïnteresseerde ZZP’ers altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Er is altijd koffie, fris en wat lekkers!

                                        

Ontspannen maar!

De zomer is het meest geschikte seizoen om te vertragen, alles wat rustiger aan, vakantie dagen opnemen. Meer buiten eten, minder tv kijken. Zolang het geen extreme hittegolf is kan alleen de warmte al voor veel ontspanning zorgen. Lichamelijk maar ook geestelijk. Alles lijkt vrolijker en zachter als de zon schijnt. De bloemen in bloei…

Ik heb een aantal betrokkenen bij de stichting eens gevraagd hoe zij ontspannen. Soms werkt dit naar wens en soms wordt je je al pratend bewust dat bepaalde dingen een  gewoonte zijn die misschien niet zo heel ontspannend blijken te zijn.

 • Zo heeft de secretaris de gewoonte om onbewust naar de tv te gaan kijken, hij lijkt dit nodig te hebben om af te schakelen en beseft nu dat dit niet de beste manier is. Bewust eens een leuke film “zien” is wat anders dan met verstand op nul kijken.

 

 • Daarnaast speelt hij buiten met zijn zoon, of gaat met hem naar de winkel of de bios en dit is wel een manier van ontspannen die weer nieuwe energie oplevert. Als derde noemt hij een avondje bij een goede vriend zijn, goede gesprekken, alles even van zich afzetten bij iemand waarmee hij op het zelfde level even alles los kan laten aan verantwoordelijkheden. Er is veel humor en plezier, ook dit brengt energie…

 

 • Vervolgens spreek ik 1 van de ZZP’ers en vraag ik op welke manier zij kan ontspannen: uit eten staat bovenaan het lijstje van relaxmomenten in haar drukke week. Winkelen staat op nummer 2, dit kan ook gewoon rondkijken zijn. Lekker de stad in met iemand en wat afleiding ervaren door mensen en winkels te bekijken! Als nummer 3 noemt ze het internet. Op de IPad rondsurfen en naast het spelen van Candy Crush kijkt ze gezellig rond naar dingen die haar op dat moment boeien of zoekt ze informatie op die ze nodig heeft. Dit is bijna een dagelijks ritueel van maximaal anderhalf uur. Misschien kun je het een verslaving noemen, maar doordat het goed is in te passen blijft het ontspannend en ervaart ze er geen stress van.

 

 • We hebben allemaal wel eens gehoord van internetverslaving en voor mijzelf ( Juliette) is het wel een luxe om, als internetjunkie soms alles eens weg te leggen. Oké, ik moet het naar de buurvrouw brengen anders blijf ik er niet af…Ik heb er een speciale tas voor waar de laptop, de IPad en de gsm in verdwijnen en dan naar haar toe gaan. Dit doe ik al jaren zo met als maximum een week. (Met een moment per dag om mails te beantwoorden.) Ik krijg in de uren zonder internet veel tijd cadeau. Extra uren in een dag om thuis eens goed te poetsen en bijvoorbeeld de zeldzamere taken zoals ramen wassen, kasten opruimen en dergelijke weer eens goed uit te voeren. Ook vind ik in de stilte heel veel creativiteit. Alsof mijn hersens vakantie hebben komen er nieuwe ideeën die ik wil gaan uitvoeren. Maar, om mijn verhaal af te maken: uit eten vind ik heerlijk, lezen en schrijven ontspant en schrijven geeft energie, het kleuren van een mandala is fijn en een weekeindje weg doet me vol verwondering naar de wereld die ik nog niet ken kijken. De eerder genoemde en zelf gecreëerde rust en stilte om me heen ervaar ik als een luxe vol mogelijkheden.

 

 • Als laatste stel ik deze vraag ook aan een van onze cliënten; ze kijkt tv, maar wel heel bewust naar actualiteiten. Ze is graag op de hoogte van wat er gebeurd in het land en de wereld en hier gaat ze dan ook lekker voor zitten. Ook een terrasje pakken en de wereld aanschouwen vind ze heerlijk, net als lopen met haar hond. Dit geeft allemaal ruimte geestelijk!

Namens het team iedereen nog een fijne zomertijd gewenst, we zien jullie graag!

 

Wij onderscheiden ons door:

 • Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband.
 • Samenwerking met het ontslagbureau van het AZM
 • Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.
 • Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.
 • Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan de ZZP’ers.
 • Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.
 • Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

Vacatures

Spoed: Met spoed zoeken we een wijkverpleegkundige en een verzorgende IG.

We zijn ook op zoek naar gemotiveerde zorgverleners vanaf niveau 2 tot en met 5, pedagogen en hulpen in de huishouding. Dit kan als ZZP’ers vervuld worden, maar ook in loondienst. Alleen of samen met andere ZZP’ers geef je zorg en hulp bij de cliënt thuis, waarbij de vraag van de cliënt centraal staat. Je bent in staat zelfstandig beslissingen te nemen binnen een teamverband, je hebt empathisch vermogen en het werken met mensen is jouw passie. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan snel contact met ons voor een open kennismakingsgesprek!  

Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg

Tel:043-20 70 590 E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Voorzitter Raad van Bestuuur: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Directie secretaris: JPJF (Rachèl) de Gelder, +31 650 524 834, rachel@hartvoorzorgenwelzijn.nl.

Interviews en nieuwsbrieven: J (Juliette) Cremers + 31 623 207 019   www.kingfishercoachingmaastricht.com