Nieuwsbrief nummer 9 alweer!

We gaan richting de herfst…maar dat duurt nog even! De laatste weken, hopelijk maanden, nog lekker buiten zitten met een boekje, een hapje of drankje.

Deze maand hebben we ter kennismaking een uitgebreid interview met Pascal Delvoux, 41 jaar en ZZP’er bij de stichting.
In deze gesprekken met onze medewerkers, ZZP’ers of in loondienst, laten we jullie meer weten over ons en over hoe zaken in de zorg gaan. Mocht je ook graag eens iets willen vertellen en een positieve bijdrage willen leveren aan onze nieuwsbrief, meld je dan aan bij Astrid!

“Hallo beste mensen, een aantal van jullie kennen mij al. Ik vind het leuk om wat over mezelf en mijn werk te mogen vertellen aan jullie.

Ik werk inmiddels 20 jaar als gediplomeerde in de zorg en heb veel ervaring in verpleeghuizen. In deze periode heb ik met name gewerkt in de psychogeriatrie, dat wil zeggen dat dementie mijn specialisme is en mijn passie!

Door de jaren heen is er nogal wat veranderd in de zorg. Vroeger, 5 jaar en langer geleden, was het sneller mogelijk om opgenomen te worden en dat is nu niet meer mogelijk.
Mensen blijven zo lang mogelijk thuis wat als gevolg heeft dat de mensen die uiteindelijk voor opname in aanmerking komen er erger aan toe zijn.

Voor het personeel is dit ook een verschil natuurlijk.
Minder budget vanuit de regering voor de zorg, veel verpleeghuizen die moesten sluiten. Nu zien we een groei aan kleine thuiszorg organisaties of bemiddelingsbureaus tussen cliënt en ZZP’ers gebaseerd op individuele indicaties.

Op de MAVO werd me geadviseerd om me eens te oriënteren binnen de socialere beroepen, dat was een goed advies! Mijn probeersel om eens in de zorg te kijken bleek de match voor mij als persoon.

Ik hou van mensen en voel ze goed aan bij kennismaking. Ik respecteer de manier waarop iemand in het leven staat en pas me daar open op aan. Een goede band maakt veel uit in dit werk. Als een dame vanuit privacy overwegingen liever niet door een man gedoucht wenst te worden dan respecteer ik dat en moet er gekeken worden naar een oplossing hiervoor.

Het is wel zo dat de nieuwe generatie patiënten in de zorg het minder uitmaakt of ze door een man of een vrouw gedoucht en geholpen worden. Van oudsher werd werken in de zorg als een vrouwenberoep gezien maar inmiddels is dat veel minder.
Kijk maar naar het personeel in de ziekenhuizen, daar zie je tegenwoordig ook redelijk veel mannen in de verpleging. Dat is een goede ontwikkeling want de karakter eigenschap zorgzaamheid komt ook veel bij mannen voor.

Dementerenden vinden lichamelijk contact vaak prettig en een fijne knuffel aan zo iemand geven doet mij goed. Ze even laten genieten van het moment. Ze even laten ontspannen. Of ze dit, zoals collega’s in de zorg wel eens zeiden, weer vergeten interesseert me niet. Het moment van geluk, daar gaat het om voor me.

Zo ben ik eens met mijn vrouw, in overleg met mijn baas met twee dementerende mannen naar een voetbalwedstrijd geweest in de Geusselt, MVV tegen Fortuna. De ene man was voor MVV en de ander voor de tegenpartij. Wat een plezier hadden ze, ze wrongen zich in alle bochten om alles goed te zien en elkaar te plagen. Dat is magnifiek.
Zoiets wordt wel goed voorbereid, in dit geval o.a. met de bewindvoerders van de heren en met een verpleeghuis in de buurt. 1 van de heren vertrok weliswaar met een volle zuurstoffles maar toch sluiten we dan vervelende dingen uit door alles goed te plannen.

Inmiddels ben ik uit loondienst gegaan en ben ik erg blij als ZZP’er. Het grote voordeel is dat er meer ruimte en vrijheid is om wat extra’s te doen voor de mensen.
Door alle bezuinigingen is het in de verpleeghuizen streng en kan er niet van regels af geweken worden. Collega’s zijn hierdoor ook soms minder collegiaal. Het blijft balans zoeken tussen je loon en de uren die je hebt en wat je gevoelsmatig wenst te bieden aan de clienten. De verdiensten en de bijbehorende stress vond ik niet meer in verhouding.

Via een collega hoorde ik over het bestaan van Hart voor Zorg en Welzijn, en tot mijn grote blijdschap liep dit uit in kennismaken en werken voor de stichting.
Ik vind het echt geweldig bij dit team. De communicatie is er open en direct. Astrid is heel transparant en spontaan, dit vind ik super aan haar. Iedereen kan zichzelf zijn.

De overstap naar zelfstandige is mijn investering voor nu.
Alleen als ik een enorm geldbedrag win, dan lijkt emigreren met mijn vrouw naar Kreta me een mooie droom voor de toekomst.
Tot ziens lieve mensen!

Pascal.

Ter info:

De activiteitenbegeleiding op kantoor loopt goed, we hebben al diverse maandagen succesvol achter de ons.
Afhankelijk van het weer gaan we naar buiten of hebben we een binnen-activiteit.
Wekelijks zal er een ander aanbod zijn tussen 11.00 en 15.00 uur. Er wordt een bijdrage gevraagd van €5,- voor lunch- en materiaalkosten.
In de toekomst zal dit uitgebreid worden naar twee maal per week. De activiteiten zijn speciaal bedoeld voor dementerenden die met hun begeleiding komen op basis van individuele begeleidingsuren toegekend vanuit de WMO.

Aanmelden kan via tel:043-20 70 590 of e-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Samen met ons team heten we nieuwe klanten en geïnteresseerde ZZP’ers altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Er is altijd koffie, fris en wat lekkers!

Wij onderscheiden ons door:
• Zwemmen en fysiotherapie met de cliënten bij de thermen, individueel of in groepsverband.
• Samenwerking met het ontslagbureau van het AZM
• Begeleiding en ondersteuning bieden bij opruimen en administratief werk.
• Individuele aandacht en interesse in de leefwereld van de cliënt.
• Kwaliteit door het aanbieden van extra scholingen aan de ZZP’ers.
• Het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze cliënten.
• Open communicatie door laagdrempelig en gelijkwaardig contact.

Vacatures:

Wijkverpleegkundigen en verzorgenden IG.
We zijn ook op zoek naar gemotiveerde zorgverleners vanaf niveau 2 tot en met 5, pedagogen en hulpen in de huishouding.

Dit kan als ZZP’ers vervuld worden, maar ook in loondienst. Alleen of samen met andere ZZP’ers geef je zorg en hulp bij de cliënt thuis, waarbij de vraag van de cliënt centraal staat.

Je bent in staat zelfstandig beslissingen te nemen binnen een teamverband, je hebt empathisch vermogen en het werken met mensen is jouw passie. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan snel contact met ons voor een open kennismakingsgesprek!

Stichting Hart voor Zorg en Welzijn Limburg
Tel:043-20 70 590 E-mail: info@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Voorzitter Raad van Bestuuur: AAMM (Astrid) Berkvens, +31 615 897 840, astrid@hartvoorzorgenwelzijn.nl

Directie secretaris: JPJF (Rachèl) de Gelder, +31 650 524 834, rachel@hartvoorzorgenwelzijn.nl.

Interviews en nieuwsbrieven: J (Juliette) Cremers + 31 623 207 019 www.kingfishercoaching.nl

Nieuwsbrief 2019-01

Januari 2019 De beste wensen, gelukkig nieuwjaar! Was u erbij? We hebben met veel plezier weer het...

nieuwsbrief nr. 09-2018

Nieuwsbrief oktober 2018 De WMO Hallo mensen, Is het iemand opgevallen dat we onze aanpak hebben...

nieuwsbrief nr. 08-2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Hallo mensen, Iedere maand willen we ter kennismaking jullie een kijkje...

nieuwsbrief nr. 07-2018

Nieuwsbrief juli 2018 Goedemorgen! Deze maand wijken we af van het format van onze nieuwsbrief....

nieuwsbrief nr. 06-2018

Nieuwsbrief juni 2018 Welkom lieve mensen, Deze maand is de publicatie van de nieuwsbrief, in...

nieuwsbrief nr. 05-2018

Nieuwsbrief mei 2018 Blij in mei! Welkom, Voor de maand mei stellen we voor, aan degenen die haar...

nieuwsbrief nr. 04-2018

Nieuwsbrief april 2018 Welkom en alvast een heel prettig paasweekeinde! Hallo! Ik ben Nicole...

nieuwsbrief nr. 03-2018

Nieuwsbrief maart 2018 Welkom! De carnaval is weer voorbij, voor de één een feestje en voor de...

nieuwsbrief nr. 02-2018

Welkom! De dagen worden weer langer en de wind heeft goed gewaaid. Ook in onze hoofden. Een frisse...

nieuwsbrief nr. 01-2018

Een splinternieuw jaar vol mogelijkheden. Allereerst willen we onze clienten en onze medewerkers...