Thuiszorg bij Hart voor Zorg en Welzijn

Mevrouw Op den Oordt vierde onlangs haar 80ste verjaardag en staat in de schijnwerpers!

“Een aantal jaar geleden ben ik vanuit het ziekenhuis doorverwezen naar jullie thuiszorg nadat ik mijn pols had gebroken. Een ongelukje in huis met vele gevolgen, helaas!

Gelukkig word ik goed geholpen; drie keer per week ontvang ik zorg bij het douchen en aankleden. Meestal is het dezelfde medewerker, maar zelfs als ze eens wordt vervangen, is die persoon altijd vrolijk en hartelijk.

Het is één ding om hulp te vragen, dus het is belangrijk dat je ervaart dat de mensen je met liefde helpen.

Mijn man krijgt ook hulp; hij is sinds 2013 aan het dementeren. We kwamen daarachter toen hij op vakantie terugkwam van de pinautomaat zonder geld, de eerste tekenen dat er iets mis was.

Sinds die tijd gaat het bergafwaarts met hem; hij slaapt veel en kan slechts een paar uurtjes alleen zijn, wat mij nog wat vrijheid geeft.

Hij gaat eens per week naar de dagopvang, maar gelukkig heb ik geen last van hem thuis. Hij is rustig en het is fijn om samen te zijn. Er zijn zelfs dagen dat hij opeens helder is, heel vreemd maar wel fijn natuurlijk. Over het algemeen weet hij niet waar hij is, of waar het toilet is.

Het is een hele reis, meer dan 60 jaar getrouwd te zijn!

Vroeger deden we natuurlijk veel samen. Wat ik vooral leuk vond waren de stedentrips met de gele stadsbussen, samen met het personeel van de stadsbus toen mijn man daar werkte. Jarenlang heb ik kleding genaaid voor mensen, wat ik erg leuk vond, maar dat kan ik nu niet meer vanwege de artrose in mijn handen.

Nu word ik vooral blij van fijn contact met anderen: mijn zussen, een paar fijne buren en mijn vriendin uit Italië. Als zij belt, geniet ik daar echt van!

Ik ben blij dat ik nog een aantal dingen zelf kan; vervelen zit er niet bij! Wassen, drogen, mijn man ondersteunen, een lunch voorbereiden en simpele maaltijden koken lukt nog wel. Tussendoor moet ik wel echt even rusten.

Hoe het allemaal verder zal gaan, is natuurlijk onduidelijk. We leven bij de dag. Net mijn 80ste verjaardag gevierd; ik geniet van de bloemen die ik heb gekregen en dat we taart konden gaan eten bij de Brusselse Poort.

De casemanager dementie kijkt met ons mee naar de toekomst, de thuiszorg houdt ook in de gaten hoe het met ons gaat. En er zijn buren die een oogje in het zeil houden.

De hartelijke contacten en de hulp maken ons leven stabiel en we mogen tevreden zijn.”

Hartelijk dank mevrouw Op den Oordt!
Voor meer clientervaringen; www.hartvoorzorgenwelzijn.nl
Wilt u zelf eens geïnterviewd worden of kent u iemand, laat het ons weten!