Jessie en Jo blij met onze Zorgboerderij

Aan het woord onze cliënten Jo en Jessie Verhoeven.

Jo is nu 86 jaar en Jessie 87, ze kennen elkaar vanaf zijn 20e , ze zijn nu 66 jaar samen en hebben één zoon.

Hoe ervaren jullie de dagbesteding bij Stichting Hart voor Zorg en Welzijn?

“ We zijn zo blij met de dagen op de boerderij, zo komen we er nog eens uit! Het leven is stilletjes geworden en we verheugen ons altijd heel erg op de dagbesteding.

Door een medewerkster van de thuiszorg werden we erop geattendeerd dat dit bestond en voor ons mogelijk was.

We wisten niet dat we hier voor in aanmerking kwamen en vanaf dag 1 voelen we ons heel welkom op de boerderij bij Astrid en het team.

In augustus komen we er een jaar en met mooi weer is het echt genieten in de grote tuin. We zijn op de dagen dat wij gaan met een vaste groep mensen en dat is leuk omdat je elkaar dan herkent, dat voelt vertrouwd.

Ook de begeleiding is vast, de sfeer is erg fijn en iedereen kan zichzelf zijn. De mensen zijn blij die komen en dus ook hartelijk tegen elkaar.

We zijn voornamelijk met Maastrichteraren en zo zie je weer eens mensen van je eigen leeftijd.

We kunnen gezamenlijke herinneringen delen, zoals de tijd rond en na de oorlog, maar nog veel leuker onze gezamenlijke liefde voor de carnaval. Nu zijn we te oud haha maar wat was dat leuk! Doodmoe van het feesten liepen we dan ook nog terug naar huis ‘s nachts.”

Wat doen jullie zoal op een dag op de boerderij?

“Kienen” roepen ze in koor! “Kienen en knutselen, we hebben laatst drie prijzen gewonnen met kienen, heel erg leuk. Het was lekkere zeep en een pak koekjes en een nagelborstel. We waren er blij mee.

Het knutselen is ook leuk en afwisselend.

Ook is er altijd een warme maaltijd. Er wordt goed en lekker gekookt, iedereen lust het eigenlijk altijd en we genieten er erg van.

En in de tuin is het ook zo fijn met alle bloemen en dieren. Op de binnenplaats is het heerlijk warm. De oude sfeer is mooi, het is een heel oude boerderij, in stijl ingericht met spullen die we kennen van vroeger.

Zonder deze zorg en afleiding duren de dagen erg lang thuis.

We voelen ons echt gezien binnen de organisatie, toen we 65 jaar getrouwd waren pas, kregen we een fantastische bos rode rozen, dit is zo attent en hartelijk.

Binnen een grote organisatie is het natuurlijk moeilijker om iedereen persoonlijk te kennen en aandacht te geven. Hier kennen we elkaar allemaal.

Het is een verrijking voor ons dat dit mogelijk is in Maastricht!

Groetjes van Jo en Jessie”