we bewegen te weinig met onze levensstijl

Er zijn altijd zaken actueel in de wereld, en in Maastricht West!

“We”, als mensheid, bewegen te weinig! Waarom?

Vanaf de jaren 80, sinds de introductie van computers in huis, zitten we ook thuis meer achter beeldschermen, moderne beroepen en hobby’s zijn ook vaker achter een bureau of computer.

“We” gebruiken massaal meer gemotoriseerd vervoer, auto’s, elektrische fietsen en door de verstedelijking zitten we vaak verder van de groene zones waar je lekker kunt wandelen.

Ook de moderne verleidingen van Netflix bijvoorbeeld, met goede films en series, maken dat we vaker zittend willen ontspannen.

Er is een veel groter aanbod van kant en klaar eten en afhaalmaaltijden, dit draagt ook bij aan een afname van de fysieke activiteit en een toename van obesitas.

De gevolgen van deze levensstijl zijn heel ongezellig; overgewicht, hart- en vaatziekten, suikerziekte, verlies van spierkracht en een slechtere mentale gezondheid…

Het goede nieuws is dat als je bij ons komt werken in de thuiszorg je weer genoeg beweegt! En voor onze cliënten houden we dit ook zo goed mogelijk in de gaten, bijvoorbeeld door samenwerking met fysio en ergotherapeuten, maar ook door zelf met deze mensen een wandeling te gaan maken!

Voor meer informatie over vacatures of over de invulling van onze dagbesteding kun je kijken op www.hartvoorzorgenwelzijn.nl of bellen naar 043-2070590

Delen van dit berichtje is lief!