Algemene voorwaarden
Wij van Hart voor Zorg en Welzijn Limburg werken conform de Algemene Voorwaarden van ActiZ en BTN, deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond, de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie en de LOC Zeggenschap in Zorg in het kader van de SER Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg en treden in werking per 1 januari 2014.

Onze AV worden aangepast en U kunt ze binnenkort hier downloaden.

Statuten van onze Stichting
We zijn als Stichting ingeschreven, u kunt onze statuten inkijken via deze link.

Goed en Geregistreerd voor Zorg op maat!

03/04/21

Team Hart voor Zorg en Welzijn wenst iedereen een vrolijk en gezond Pasen. ❤ ... lees meer >< lees minder
BEKIJK OP FACEBOOK >

28/03/21

Astrid Berkvens uit Maastricht (oprichtster en eigenaresse van Hart voor Zorg en Welzijn) Hoe was jouw pad naar deze positie in de zorg?“In mijn kinderjaren wilde ik graag dierenarts worden haha, het verzorgende en de wereldverbeteraar in mij was geboren! In eerste instantie ben ik met bijbaantjes zoals bij de Hema, V&D en in de horeca begonnen op de arbeidsmarkt, vervolgens kreeg ik mijn twee kinderen. Als alleenstaande moeder ben ik toen via het Groene Kruis als huishoudelijke hulp gestart. Vrij snel kon ik de overstap maken en als psychiatrisch verpleegkundige aan de slag, dit was in combinatie met de opleiding SPW (sociaalpedagogisch werk). De nachtdiensten die bij deze functie hoorden kon ik, ontdekte ik, niet goed combineren met mijn rol als moeder. Ik kon toen overstappen naar een peuterspeelzaal.Na 7 jaar was het mogelijk dat ik een eigen zaal kon krijgen, maar op dat moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Bij Xonar kon ik aan de slag als groepsbegeleider en zo ging ik werken met uit huis geplaatste pubers.De ervaring die ik hier opdeed was voor mij de inspiratie waardoor ik wist hoe ik dingen zelf graag zou willen doen. Na een paar jaar bij Xonar ben ik als ZZP’er gestart, als begeleider. Dit heb ik 10 jaar met veel plezier gedaan, in deze periode heb ik ook een website opgericht waar ZZP’ers zich konden profileren door foto’s, filmpjes en presentaties van zichzelf te zetten.Op het moment dat een bekende van me vroeg of ik de zorg kon organiseren rondom zijn hulpbehoevende vader ontstond de basis van waar we nu staan. Deze vader had op meerdere fronten zorg nodig (diabeet, weduwnaar en dementerend) en door mijn netwerk binnen het platform konden we de gevraagde zorg per week gaan leveren als team. Dit was een erg positieve ervaring.Vanaf mijn keukentafel thuis ging ik naar een pand bij de winkels op Malberg, groeiden we door naar een pand bij de winkels op Caberg en zitten we nu, na 5 jaar, met een team van 25 man in deze boerderij aan de van Akenweg op Oud Caberg.” Vertel eens wat over het werk en over het team?“We hebben momenteel 4 wijkverpleegkundigen en voor de routes in de thuiszorg verdelen we het werk over 20 man. We zijn kleinschalig en dat houdt het contact met de clienten persoonlijk. Dat is een grote kracht van onze hulpverlening.Daarnaast bieden we 4 dagen per week dagbesteding aan clienten. Met deze doelgroep, de dementerende ouderen, maken we programma’s waarbij we met en voor ze koken en er wisselende knutselmogelijkheden zijn.Vaak zijn we met ze buiten als het weer goed is, er zijn drie zitgelegenheden gemaakt waar het comfortabel is bij verschillende weersomstandigheden. Ze genieten van de aandacht, de grote boerderij tuin met de dieren, en de authentieke inrichting van het pand doet ze veel en dat is natuurlijk heel mooi om te zien. Alles is ingericht in de sfeer van 60 jaar geleden. Voor deze mensen is dit een feest van herkenning en ze leven er vol verbazing helemaal van op; oude tegelvloeren, antieke vogelkooitjes, de balkenkamer en de verhalen van weleer komen zo weer los!We bieden ook een stukje individuele begeleiding thuis voor mensen die ondersteuning nodig hebben om mee te doen aan de maatschappij. Dit is vaak praktische ondersteuning rondom structuur, instanties, financiën en wordt tijdelijk of voor langere perioden aangeboden.” Wil je wat over jezelf vertellen?“Ik kom uit een beschermd gezin, ik was de jongste. Mijn vader was politieagent en ik had een hele lieve moeder. Doordat ik me beschermd voelde heb ik denk ik mijn daadkracht en vertrouwen in de mens ontwikkeld. Ik vertrouw mensen altijd tot ze het tegendeel bewijzen. Van nature ben ik positief ingesteld en hou ik van het leven, van lachen, van lekker eten. Ik gebruik mijn intuïtie en zoek alles uit door met mijn netwerk te overleggen voor ik in actie kom. En alles wat ik zelf niet kan besteed ik uit aan professionals.Een aantal jaar geleden ben ik enorm verliefd geworden op de man die nu heel veel mogelijk maakt achter de schermen, zonder Etienne had ik mijn droom niet waar kunnen maken. De boerderij "de drieling” op de Van Akenweg was echt een diep gekoesterde wens. Samen sta je toch sterker. Hij heeft ook nog twee rechterhanden die hij graag gebruikt om ons leven hier en het leven van de clienten mooier te maken!” Hoe zie je de toekomst?“We willen met de tijd en de vraag meegaan, er zal dus nog wel wat groei zijn de komende jaren maar de basis ligt er nu met een team dat echt hart voor de zaak heeft. Daar ben ik zo trots op!De client echt “zien” blijft de hoofdzaak. Een wens en doel is om van de stallen woonunits te maken waar een aantal mensen begeleid kunnen gaan wonen. Soms is het zo dat iemand te goed is voor een verpleeghuis maar toch intensievere zorg nodig heeft. Dat zouden we graag op kleine schaal willen bieden.Ook willen we de beestenboel nog wat uitbreiden. Op dit moment zijn er twee honden en een kat, we kijken uit om, als de weides op orde zijn, er ezeltjes en een alpaca te verwelkomen.” Dank jullie voor het bezoek aan de fijne boerderij en tot ziens Astrid en Etienne!! ... lees meer >< lees minder
BEKIJK OP FACEBOOK >

19/03/21

Judit Simhoffer uit Maastricht aan het woord. Hoe ben je in de zorg terecht gekomen?“Begin jaren 90 ben ik met een HBO-J diploma begonnen in het jeugdwelzijnswerk. Dit heb ik uiteindelijk 22 jaar gedaan. In eerste instantie als groepsleider en daarna als gezinsbegeleider. In de functie als gezinsbegeleider vond ik de meeste voldoening, je behaalt de beste resultaten voor een kind als je met de ouders erbij kunt samenwerken. Doordat ik zelf ook kinderen heb besloot ik op een bepaald moment dat ik als moeder voor mijn gezin meer thuis wilde zijn. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om over te stappen naar werk dat ik tijdens schooluren kon doen. Zo heb ik tijdelijk als secretaresse en accountmanager gewerkt, maar ook op de markt gestaan en in een modewinkel gewerkt. In deze kledingzaak sprak ik met m’n collega over m’n passie in de zorg, zij bleek die ook te hebben en samen konden we aan de slag bij Hart voor Zorg en Welzijn.” Wat is je functie binnen het bedrijf en hoe vind je het?“Begin 2020 begon ik bij Hart voor Zorg en ben meteen met omscholing/ bijscholing gestart als verzorgende IG (individuele gezondheidszorg). Deze duurt anderhalf jaar en in mei ben ik daar mee klaar. Ik ben zo blij dat ik weer echt met mensen bezig kan zijn binnen de zorg, het is een cliché waarom ik dit doe maar mijn passie lag altijd al in het verzorgende, ook bij mijn vrienden en familie. Vroeger kon dit wel eens ten koste van mezelf gaan maar inmiddels mijn grenzen en balans hierin goed ontwikkeld. Als je met moeilijkere doelgroepen (jongeren met problematiek) hebt gewerkt leer je snel hoe je daar sterk in blijft staan. Met humor en veel respect! Kun je wat meer vertellen over een werkdag bij Hart voor Zorg en Welzijn?“Het zijn vaak de kleine acties die veel betekenen in dit werk. Vaak betreft het oudere mensen waar ik thuiskom. Met een klein gebaar zoals even een hand op een arm of een aai over de bol laat je mensen voelen dat ze belangrijk zijn. Naar mensen luisteren en achter het gedrag kijken wat er aan de hand is boeit me. Als iemand moppert dan is het een uitdaging om te kijken wat er onder zit en dit om te turnen naar iets positiefs. Op het moment dat je met humor en respect met iemand omgaat krijg je dit ook terug. Het is ook leuk dat iedereen anders is! Ook al spreek ik goed Nederlands met m’n deels Haagse achtergrond, ik spreek ook plat Maastrichts, iedereen in z’n eigen “taal en woorden” benaderen is erg leuk.Hart voor Zorg en Welzijn zelf vind ik echt een hele fijne organisatie. We hebben een hecht, open en positief team en een prachtige nieuwe locatie. Hierin kunnen we ons alleen maar verder ontwikkelen tot een stevige sterke boom waarbij we hopelijk wel de kleinschalige setting houden.” Wil je nog iets over jezelf vertellen?“Ik heb een fijn leven met mijn man en kinderen, altijd sportief van aard geweest met oa yoga. Lekker koken, eten en wandelen met vrienden is fijn, zwemmen, een avond eruit en flink dansen op goede muziek…dit zijn allemaal dingen waar ik blij van word! Ons doel is om ooit nog met zn vijven een mooie reis te maken naar Azie of Zuid Afrika…” Dank je wel Judit en graag tot ziens weer! ... lees meer >< lees minder
BEKIJK OP FACEBOOK >

Algemene voorwaarden

Klik hier... om onze Algemene Voorwaarden in te zien en te downloaden.

 

Klachtenprocedure & functionaris

Klik hier... voor meer informatie over de functionaris.

Cliëntenraad

Klik hier... voor meer informatie over onze cliëntenraad.

 

Uw Privacy & Cookies

Klik hier... voor meer informatie over hoe wij uw privacy waarborgen.

Statuten v/d Stichting

Klik hier... voor meer informatie over de Statuten van onze Stichting.

 

Vacatures

Klik hier... voor meer informatie

 

Kwaliteitskader

Addendum kwaliteitskader verpleeghuiszorg